sp u gimnastici

[FOTO] Filip Ude u finalu pao s konja i zbog toga ostao bez medalje; završio je kao sedmi na svijetu

23.10.2021 u 12:30

Bionic
Reading

Filip Ude nastupio je u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Japanu. Srebrni hrvatski olimpijac iz Pekinga 2008. godine napravio je pogrešku tijekom vježbe, zbog tog pada s konja oprostio se od borbe za medalju...

Zlato je osvojio Amerikanac Stephen Nedoroscik s ocjenom 15.266 bodova, dok su srebro podijelili Kinez Hao Weng i Japanac Kazuma Kaya s istim brojem bodova 14.900. Ude je osvojio ocjenu 13.833 bodova.

Šteta je što Filip Ude nije imao sreće jer ovo je bila sjajna prilika da svojoj bogatoj kolekciji medalja pridoda još jednu sa Svjetskih prvenstava. No, pad s konja usred vježbe ostavio ga je bez prilike da se uključi u borbu za jedno od tri odličja.

  • +7
Filip Ude, gimnastika Izvor: EPA / Autor: FRANCIS R. MALASIG

U karijeri je Filip Ude uz olimpijsko srebro iz Pekinga osvojio i svjetsko srebro iz Nanninga 2014. godine, a ima i dva srebra s Europskih prvenstava u Lausannei 2008. i Mersinu 2020., bio je i mediteranski doprvak i europski juniorski prvak, a izborio je čak 62 finala Svjetskih kupova u kojima je osvojio 16 medalja.