PRED TISUĆAMA NAVIJAČA

[FOTO] Engleske nogometašice u središtu Londona proslavile naslov europskih prvakinja: It's coming home!

01.08.2022 u 19:52

Bionic
Reading

Engleske nogometašice proslavile su u ponedjeljak u središtu Londona pred tisućama oduševljenih navijača naslov europskih prvakinja što je prvi veliki trofej u zemlji od 1966. godine

Mnoštvo od 7.000 navijača okupilo se na Trafalgar Squareu, oduševljeno pozdravljajući nogometašice koje su ponosno nosile pehar po trgu uzvikujući svoj slogan: 'It's coming home!' (Vraća se doma!)

Rekordni broj navijača - 87.192 - okupio se u nedjelju na londonskom stadionu Wembley kako bi gledali finale europskog prvenstva za nogometašice između Engleske i Njemačke. Osim toga, britanski BBC objavio je kako je utakmicu gledalo više od 23 milijuna ljudi.

'Htjeli smo dodati svoju pobjedničku povijest i uspjeli smo', rekla je kapetanica Engleske Leah Williamson publici koja je mahala zastavama na trgu, dodavši: 'Zabava neće prestati.'

Engleske nogometašice su prvi put u povijesti postale europske prvakinje nakon što su u finalu 13. Europskog prvenstva na londonskom Wembleyu svladale Njemačku rezultatom 2:1 nakon produžetaka.

  • +4
Engleske nogometašice slave naslov prvakinja Europe Izvor: EPA / Autor: TOLGA AKMEN

Nogometaši Engleske su 1966. godine na Svjetskom prvenstvu u nogometu također nakon produžetaka pobijedili reprezentaciju Njemačke na domaćem terenu.