'šišmiši' prešišali 'kraljeve

[FOTO] Debakl na Mestalli; protiv Real su dosuđena čak tri jedanaesterca iz kojih je Carlos Soler zabio rijetko viđeni hat-trick

08.11.2020 u 23:39

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida doživjeli su neočekivani i težak poraz 4:1 na gostovanju kod Valencije u 9. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. Junak dvoboja bio je igrač Valencije Carlos Soler, koji je zabio hat-trick, a sva tri gola dao je s bijele točke

Madridski Real je doživio najteži poraz sezone iako na Mestalli ništa nije ukazivalo na potop, jer je 'kraljevski kub' poveo u 23. minuti golom Karima Benzeme.

No, u 35. minuti sudac Jesus Gil dosudio je prvi od čak tri penala za domaće! Udarac Carlosa Solera obranio je Courtois, odbijenu loptu Soler je gađao vratnicu, a na drugoj odbijenoj lopti najbrži je bio Musah i napokon pogodio gol Reala...

Ipak, aktivirao se VAR koji je naznačio da je golman Reala Courtois prerano napustio svoj prostor na crti, penal je ponovljen, a Soler je ovaj put bio precizan.

U 43. minuti branič Reala Varane nespretno je pogodio svoju mrežu, a taj gol za vodstvo 'šišmiša' 2:1 je priznat tek nakon dugotrajnog VAR provjeravanja.

Nastavak je donio nova uzbuđenja, a sudac Jesus Gil će ostati zapamćen kao prvi koji je svirao čak tri penala protiv Real Madrida! Drugi je dosudio u 54. minuti, a po drugi put na susretu Soler je bio siguran i pogodio je za 3:1.

  • +11
FC Valencia - Real Madrid, 8.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling

Samo deset minuta kasnije ponovo sporna situacija. Kapetan Reala Sergio Ramos je igrao rukom u svom šesnaestercu, a nakon što je sudac Gil pogledao snimku svirao je i treći penal za Valenciju. Soler je ponovo uzeo loptu i došao do hat-tricka golovima iz penala, te je postavio konačnih 4:1.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Real.

Real je ostao četvrti s osvojenih 16 bodova, dok je Valencija sada deveta s pet bodova manje.