serie a

[FOTO] Davljenik Cremonese još jednom šokirao Romu, a Jose Mourinho je treći put ove sezone zaradio crveni karton

28.02.2023 u 21:29

Bionic
Reading

Roma je doživjela neugodan poraz 2:1 kod fenjeraša Cremonesea u 24. kolu Serie A čime je momčad Josea Mourinha pokvarila šanse za plasman u Ligu prvaka

Cremonese je početkom veljače iznenađujuće izbacio Romu iz Kupa, a sad je jasno da se jedna od najslabijih momčadi 'pali' baš na 'vučicu' i Josea Mourinha jer bila je ovo prva - DA PRVA! - pobjeda Cremonesea u prvenstvu ove sezone!

Roma je i u ovaj susret ušla loše, domaći su poveli golom Franka Tsadjouta već u 17. minuti, a bijesni Jose Mourinho dobio je izravni crveni karton na početku drugog dijela utakmice nakon žestoke rasprave sa sucima jer nije bio zadovoljan njihovim odlukama. Bio je ovo treći crveni karton za nervoznog Mourinha ove sezone...

Roma se u nastavku susreta 'razbudila' te je izjednačila preko Leonarda Spinazzole u 71. minuti.

  • +14
Cremonese - Roma, Serie A, 28.2.2023. Izvor: EPA / Autor: SIMONE VENEZIA

I kad se činilo da su gosti iz Rima napokon preuzeli kontrolu nad utakmicom, nesmotrena reakcija golmana Ruija Patricija sankcioniran je penalom koji je za 2:1 vodstvo Cremonesea realizirao Daniel Ciofani (83).

Ovo je šesti poraz u sezoni za Romu, koja je ostala peta s bodom manje od gradskog rivala Lazija. Cremonese je prvom pobjedom u sezoni pobjegao sa samog dna i sada je predzadnji s 12 bodova, osam bodova od spasa.