ht premijer liga

[FOTO] Zadar slavio u možda posljednjem derbiju s Cibonom; nitko još ne zna kako će ova drama završiti...

28.02.2023 u 20:27

Bionic
Reading

U zaostalom ogledu 13. kola Hrvatski Telekom Premijer lige košarkaši Zadra su pred svojim navijačima svladali Cibonu 83:68 (23:21, 22:14, 18:18, 20:15)

Nakon izjednačene prve četvrtine (23:21) u drugoj su domaći igrači počeli s rezultatskim odvajanjem od suparnika. U nekim dijelovima druge četvrtine došao je Zadar i do dvoznamenkaste prednosti, a novi bijeg je uslijedio u drugom poluvremenu.

Tada je Zadar, tijekom treće četvrtine, otišao i na petnaest koševa razlike te je dvoznamenkastu prednost domaći sastav držao kroz cijelu posljednju četvrtinu čime je trasirao put do slavlja u ovom derbiju.

Najbolji igrač utakmice bio je Luka Božić koji je upisao 'triple-double' učinak. Ubacio je 19 koševa, a tome je dodao 13 asistencija i 10 skokova. Imao je i odličan šut 5-7 za dva te 2-3 za tricu, uz 3-4 s linije slobodnih bacanja. Marko Ramljak je ubacio 25 koševa, a tome je dodao četiri skoka i tri asistencije.

Kod Cibone je prvo ime bio Aleksandar Aranitović s 18 koševa i šest skokova, dok je Krešimir Ljubičić ubacio 15 koševa.

Problem? I Zadar i Cibona su u velikim financijskim problemima, Zadrane je zbog neisplaćenih plaća već napustio Antonio Jordano i karijeru nastavlja u Francuskoj, a praktički i svi ostali igrači mogu potražiti novi angažman... S druge strane, ni košarkaši Cibone plaće navodno nisu dobili već pet mjeseci te su još ranije čelnicima kluba dali rok do kraja veljače (a to je danas!) da riješe problem. Što će biti dalje? Je li ovo bila posljednja utakmica Zadra i Cibone ove sezone?

  • +15
KK Zadar - KK Cibona, HT Premijer liga, 28.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

'Sigurnih obećanja iz kluba nema, pa ćemo još jednom o svemu porazgovarati između sebe i odlučiti', kazao je kapetan Cibone Krešimir Radovčić.

'Nakon tri uzastopna poraza protiv Cibone, bilo je baš bitno večeras pobijediti. Reprezentativnu stanku smo iskoristili za jače treninge na planu tjelesne pripreme i igre u obrani. Limitirali smo protivnika ispod 70 koševa i mislim da smo im svojim preuzimanjima igrača stvorili problem. Mučimo se s relativnom skučenim kadrom, a cijelu igru temeljimo na visokom intenzitetu. No, što je, tu je', kazao je trener Zadra Danijel Jusup, a Karlo Žganec je dodao:

'Jedno je turbulentno razdoblje iza nas, dosta nas je pogodilo ispadanje iz Kupa, tako da nam je ovo bila jako bitna utakmica i za naše samopouzdanje. Odigrali smo na visokoj razini i zasluženo pobijedili. Dobro smo se pripremili i stvarno odigrali muški jer nije lako igrati protiv momčadi koja te prethodno dobije tri puta za redom.'

Trener Cibone Josip Sesar nije imao previše razloga za zadovoljstvo...

'Čestitao bih Zadru koji je odigrao dobru utakmicu, dok mi nismo bili energetski na željenoj razini. Radili smo dosta pogrešaka u napadu, međutim, to je na neki način i razumljivo jer nisam bio s momčadi u posljednjih desetak dana koje sam proveo s reprezentacijom. Idemo dalje nastaviti raditi, ima još puno izazova do kraja', zaključio je Sesar.

Na vrhu ljestvice sada su izjednačene čak četiri momčadi. Po 16 pobjeda i četiri poraza imaju Zadar, Cibona, Cedevita Junior i Split. Iza njih su Šibenka s omjerom 13-7 te Furnir koji ima 11-10.