tko će na dinamo?

[FOTO] Crvena zvezda kiksala na Marakani; Sheriff usred Beograda šokirao 'crveno-bele' i izvukao neočekivani remi

03.08.2021 u 23:46

Bionic
Reading

Nogometaši Crvene zvezde nominalno su bili veliki favoriti u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka koju su večeras u Beogradu igrali protiv moldavskog Sheriffa. No, završilo je bez pobjednika, 1:1. Podsjetimo, pobjednik ovog para u doigravanju za Ligu prvaka će igrati protiv boljeg i z sraza zagrebačkog Dinama i varšavske Legije

'Crveno-beli' su bolje otvorili utakmicu, igrali su na svojoj Marakani i krenuli su agresivno, ali Sheriff se sjajno branio, a nakon početnog pritiska gosti iz Moldavije su od 20. minute bili ravnopravan protivnik.

A onda šok za domaće u 33. minuti. Sheriff je poveo nakon sjajnog slobodnog udarca Castanede koji je iskoristio veliki kiks domaćeg golmana Borjana i zabio za neočekivano vodstvo 1:0.

No, Crvena zvezda brzo je konsolidirala svoje redove te je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Diony zabio za 1:1.

Zvezda je u nastavku utakmice krenula po pobjedu, ali planove im je potpuno poremetio Kanga koji je u 58. minuti zaradio crveni karton! Istina, i s igračem manje su 'crveno-beli' napadali i imali inicijativu, ali nisu uspjeli zabiti...

  • +10
FK Crvena zvezda - FC Sheriff, 3. pretkolo Lige prvaka, 4.8.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Zvezda će za sedam dana gostovati u Moldaviji i pokušat će ipak doći do play-offa Lige prvaka i mogućeg okršaja s Dinamom kojeg čekaju utakmice protiv varšavske Legije.

U drugom je susretu igranom od 21 sat grčki Olympiakos u Pireju kiksao. Odigrao je na svom terenu 'samo' 1:1 s bugarskim Ludogorecom. Hrvatski golman Kristijan Kahlina branio je cijelu utakmicu za Ludogorec koji je poveo u 50. minuti golom Despodova. Olympiakos je izjednačio u 87. minuti, zabio je Camara.