borba za ligu prvaka

Trener Dinama uoči utakmice s Legijom otkrio s čime sve nije zadovoljan: Bilo je individualnih grešaka koje su nas koštale boljeg rezultata...

03.08.2021 u 20:30

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama sutra (srijeda, 4. kolovoza, 20 sati, HNTV, MAXtv) na Maksimiru igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv poljske Legije

'Ispred nas je zahtjevna utakmica, možda i najvažnija u ovom dijelu kvalifikacija. To je utakmica koja nas, ako sve bude uredu, vodi u play-off i time bi ispunili naš osnovni cilj, ulazak u skupine Europske lige,' rekao je na početku trener Dinama Damir Krznar.

Dinamov strateg je istaknuo najjače strane Legije...

'Legija je kombinatorna momčad koja voli posjed lopte i voli nadmetanje. U napadačkom dijelu su iznimno opasni, s dva beka visoko postavljena. Taj napadački dio je bolji dio Legije', analizirao je Krznar čija je momčad u posljednjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige odigrala 3:3 u derbiju s Rijekom koja igra u sličnoj formaciji kao i poljski sastav.

'Legija igra u sličnoj fomaciji kao Rijeka i bila je to prilika da se adaptiramo na Legiju kroz Rijeku. Što se tiče napada možemo biti zadovoljni, no bilo je tu i individualnih grešaka koje su nas koštale boljeg rezultata. Međutim, s fazom napada, s posjedom lopte, s progresijom možemo biti zadovoljni. Naravno, protiv Legije će biti drugačija utakmica', kaže Krznar te napominje kako je zadovoljan Dinamovim izgledom, ali ne i rezultatima koje postiže:

'Pružili smo nekoliko dobrih partija, još nije sve sjelo na svoje mjesto. No bilo bi ludo da je...'

  • +17
Dinamo - Rijeka, utakmica 3.kola HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Prokomentirao je Krznar i činjenicu da je poljski trener Czeslaw Michniewicz odmarao prvu momčad u zadnjem susretu.

'Teško je to komentirati, samo trener te momčadi zna u kakvom su fizičkom i psihičkom stanju igrači. Koliko su se potrošili..., a što se tiče rezultata mi svaku utakmicu idemo na pobjedu i mi smo favoriti, tako ćemo se i postaviti', ustvrdio je Krznar koji nije mogao izbjeći 'pitanje stoljeća' - u slučaju pobjede Dinamo bi u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi mogao igrati protiv beogradske Crvene zvezde koja prije toga mora pobijediti Šerif:

'Dečki su izuzetno fokusirani na iduću utakmicu. Sad je važna samo Legija', zaključio je trener Dinama Damir Krznar.