ht premijer liga

[FOTO] Cedevita tricom u posljednjoj sekundi pobijedila Zadar i tako 'pogurala' Cibonu koja će u doigravanje s prvog mjesta

01.05.2022 u 22:48

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite Junior pobijedili su u zagrebačkom Domu sportova Zadar 68:66 (22:13, 15:20, 17:17, 14:16) i tako kolo prije kraja Lige za prvaka onemogućili goste da se bore za poziciju broj 1 uoči doigravanja, koju će imati Cibona...

Pobjedu domaćoj momčadi donio je njihov kapetan Emir Šabić tricom u posljednjoj sekundi utakmice, kojom je završena Cedevitina serija 7:0 u posljednje dvije minute dvoboja. Osim Šabića, za Cedevitu su u posljednje dvije minute pogađali Jure Planinić iz igre za 63:66 te Goran Filipović sa crte za slobodna bacanja za 65:66.

S druge strane, Antonio Jordano je kod 66:61 promašio otvorenu tricu, Aleksandar Bursać je kod 66:63 promašio oba slobodna bacanja, a Dominik Mavra je četiri sekunde prije kraja, kod 66:65 promašio šut za dvicu iz koraka i skoka unatrag.

Cedevita je već u prvoj četvrtini imala 12 koševa prednosti, početkom treće četvrtine još su bili na plus 10 (43:33), da bi Zadrani preokretom došli nadomak pobjedi koja bi im ostavila matematičke izglede za osvajanje prvog mjesta.

Šabić je s 18 koševa bio najbolji strijelac Cedevite Junior. Jure Planinić je ubacio 14 koševa uz osam skokova, a Josip Batinić je imao 10 koševa, šest skokova i pet asistencija. Zadrane je s 19 koševa predvodio Dominik Mavra, a Dario Drežnjak je ubacio 10.

  • +9
Cedevita Junior - Zadar, HT Premijer liga, Liga za prvaka, 1.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Porazom su Zadrani otvorili put prema drugom mjestu Splitu koji ima isti ukupan učinak (23-8), a bolji je u međusobnim dvobojima zahvaljujući koš-razlici. Da bi Split završio na drugom mjestu u posljednjem kolu mora pobijediti na gostovanju u Zaboku, u dvoboju koji za Zabočane nema nikakav značaj. Zadar je domaćin Gorici koja će bez obzira na ishod završiti na petom mjestu te će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv Cedevite Junior.

Drugoplasirana momčad će u doigravanju igrati protiv Adria Oil Škrljeva koje je osvojilo prvo mjesto u Ligi za ostanak, a trećeplasirani će na Zabok.

Cibona čeka ishod utakmice posljednjeg kola Lige za ostanak u kojoj je zagrebački Furnir domaćin Šibenki, a pobjednik će izboriti plasman u doigravanje.  

Standings provided by SofaScore LiveScore