LOŠA VIJEST

[FOTO] Bila je to važna utakmica za Hrvatsku, ali nismo dočekali pomoć Slovenaca; Rusi pobjednički prošli neugodno gostovanje i preuzeli vrh skupine

11.10.2021 u 22:44

Bionic
Reading

Najveći konkurent Hrvatskoj za izravan plasman na SP u Kataru je Rusija koja je u Mariboru svladala Sloveniju 2:1

Nadali smo se kako bi Slovenci mogli pomoći sebi, ali tako i nama te srušiti Rusiju kao što su sredili nas na svojem terenu, ali to se nije dogodilo.

'Zbornaja', koja je tri dana prije razočarala, ali upisala tri boda protiv Slovaka, prošla je uspješno teško gostovanje u Mariboru.

Gosti su fenomenalno krenuli u utakmicu, u 28. minuti su stigli do prednosti preko Divjeva, a četiri minuta kasnije je i povećali na 2:0 zahvaljujući Džikiju. Slovencima je nadu prije odlaska na odmor vratio Iličić (40), ali to je bilo sve.

U drugom dijelu nije pogodaka i Rusi su na ljestvici za dva boda preskočili Hrvatsku koja je kiksala u Gradskom vrtu protiv Slovačke (2:2).

  • +13
Slovenija - Rusija, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Uoči posljednjeg 'prozora' Rusija vodi sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova.

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog. Hrvatska prvo gostuje na Malti, dok će Rusija ugostiti Cipar, a u zadnjem kolu, 14. studenog u Splitu će snage odmjeriti Hrvatska i Rusija.