EL CLASICO

[FOTO] Barcelonina pobjeda nad Realom za velikih 12 bodova prednosti

19.03.2023 u 22:58

Bionic
Reading

Nogometaši Xavija Hernandeza u najvećem španjolskom derbiju pobijedili su Real 2:1 te su povećali prednost na prvenstvenoj tablici, odnosno stavili jednu ruku na pehar namijenjen prvaku

Real nije uspio u svom naumu. Aktualni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nou smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost. No, Barca sada ima velikih 12 bodova prednosti.

Bio je to 253. natjecateljski 'El Clasico' i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

Ove sezone igrali su već četvrti put. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3:1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 1:0, a ove nedjelje je u prvenstvu bilo 2:1. Očekuje ih i uzvrat u Kupu 5. travnja na Camp Nou.

Počelo je sjajno za goste. Već u devetoj minuti Real je poveo i to više sretno nego spretno. Vinicius je pokušao ubaciti loptu u kazneni prostor, no pogodio Ronalda Arauja, a od njegove glave lopta je završila u mreži.

Barca se vratila u posljednjim trenucima prvog dijela. Sergi Roberto je bio na pravom mjestu nakon što se lopta odbijala unutar šestnaesterca i lijepo pogodio za 1:1.

  • +15
Barcelona - Real (26. kolo LaLige) Izvor: EPA / Autor: SIU WU

U 61. minuti Vinicius je mogao bolje reagirati nakon Modrićevog dodavanja. Brazilac je i u 70. minuti pucao s rub kaznenog prostora, ali loše. Uzvratio je Robert Lewandowski u 76. minuti, ostao je sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali pored gola.

U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa. Utakmica, a možda i prvenstvo je odlučena u drugoj minuti nadoknade. Bila je to lijepa akcija domaćina, a u samoj završnici Alejandro Balde je uposlio Francka Kessieja koji je pogodio za 2:1. Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute.

U ranije odigranom susretu Getafe je pobijedio Sevillu sa 2:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Golove za domaćine zabili su Munir El Haddadi (60) i Enes Unal (90+5). Ivan Rakitić je za Sevillu igrao od 55. minute.

Villarreal je na gostovanju pobijedio Osasunu sa 3:0. Žuta podmornica je slavila golovima Samuela Chukwuezea (14) i Josea Luisa Moralesa (86, 90+3).

Hrvatski nogometaš Ante Budimir je za domaći sastav igrao od 64. minute.

Real Sociedad je bio bolji od Elchea ostvarivši pobjedu 2:0, a golove su postigli Takefusa Kubo (48) i Ander Barrenetxea (90).

U prvom nedjeljnom susretu Real Betis je pobijedio Real Mallorcu sa 1:0 produživši niz bez ligaškog poraza na šest kola.

Pogodak odluke zabio je Borja Iglesias u 48. minuti utakmice..