HRABRI FELIX U HELIKOPETRU

Fotke iz zraka rovinjskog spektakla koje su obišle svijet!

31.05.2015 u 14:48

Bionic
Reading

Fotograf Reutersa Antonio Bronić, zahvaljujući organizatoru Red Bull Air Race utrke u Rovinju, dobio je jedinstvenu priliku iz helikopetera snimati najbrži moto sport na svijetu

Tako su prelijepe slike bisera Istre, koje možete vidjeti u našoj fotogaleriji, obišle cijeli svijet. Međutim, ono po čemu će Bronić pamtiti ovogodišnju Red Bull Air Race utrku svakako jest činjenica kako ga je gotovo dva sata iznad Rovinja u helikopetru vozio 46-godišnji Austrijanac Felix Baumgartner, čovjek koji godinama pomiče ljudske granice svojim skokovima i letovima.

Podsjetimo, Felixa je cijeli svijet s uzbuđenjem pratio u listopadu 2012. godine kada je u sklopu Red Bull Stratos misije izveo padobranski skok s nevjerojatnih 39.045 metara visine, postavivši tada svjetski rekord brzine slobodnog pada (1342 km/h). Istim skokom postao je prvi čovjek koji je vlastitim tijelom uspio probiti zvučni zid.

'Ovdje u Hrvatskoj sam 2004. godine izveo BASE skok u jamu Mamet, što je bilo prilično uzbudljivo. Bio je to jedan od mojih najtežih BASE skokova i jedna od ljepših uspomena. Prirodne ljepote u Hrvatskoj jednostavno su očaravajuće,' kazao je Felix

Nema sumnje kako će ove jedinstvene fotografije, koje su isključivo snimljene iz zraka, mnoge ostaviti bez daha. Kao što u ova dva rovinjska dana bez daha ostavljaju najbolji svjetski piloti svojim akrobacijama.

'Oduvijek sam imao dva sna: postati padobranac i naučiti voziti helikopter. Prvi san sam ostvario već sa 16 godina, ali drugi je morao čekati jer nisam imao novaca. Godine 2006. dobio sam dozvolu za vožnju helikoptera i sada sam komercijalni pilot. Ovo je za mene odlična prilika da se družim s ostatkom 'leteće' obitelji,' dodao je planetarno popularni letač, padobranac i rušitelj ljudskih granica.