NIJEMAC SVE BRŽI

'Formula 1 je jako nepravedna, ali morao sam se vratiti!'

05.06.2013 u 18:39

Bionic
Reading

Adrian Sutil priznaje da je bio ljut i razočaran nakon što je izgubio mjesto u Formuli 1 na kraju 2011. godine, no pronašao je snage za veliki povratak u sport

Njemački 30-godišnji vozač odlično je otvorio sezonu za volanom Force Indije. Sjajno je vozio na prvoj utrci u Melbourneu, da bi ponovo zablistao na ulicama Monte Carla prije deset dana, gdje je osvojio peto mjesto, uz fantastičan prolazak pokraj Fernanda Alonsa.

No, još prošle godine Sutil je bio bez posla i nije se činilo da će ikad više voziti utrke Formule 1. Force India se odrekla njegovih usluga na kraju 2011. godine, ne zbog loše vožnje, već zbog skandala u Šangaju kada je biznismena Erica Luxa posjekao razbijenom čašom od šampanjca i zaradio godinu i pol zatvora uvjetno.

'Svijet Formule 1 zna biti jako nepravedan. No, nakon toga sam pitao samog sebe što želim raditi. Razmislio sam i zaključio da s 30 godina želim drugu karijeru u Formuli 1,' izjavio je Adrian Sutil koji je prekinuo prijateljstvo s Lewisom Hamiltonom nakon što se ovaj odbio pojaviti na suđenju kao svjedok incidenta u Šangaju.

'Dobre prijatelje možete nabrojati na jednu ruku, oni rijetko dolaze. Što se Lewisa tiče, naš se odnos promijenio. Još čekam trenutak kad ćemo popričati, to je sve što ću reći.'

Nakon što je dobio novi ugovor, Sutilu nikakav problem nije bio ponovo se uspješno utrkivati.

'Već nakon nekoliko kruga testiranja nitko nije mogao znati da mi je to prvi radni dan nakon godine i pol u kojima nisam uopće sjeo u bilo kakav trkaći automobil,' zaključio je slavodobitno Nijemac koji se nada dobrom plasmanu i na Velikoj nagradi Kanade ovaj vikend.