PUNO PRLJAVIH POTEZA

Floydu titule i 32 milijuna dolara, a od suparnika je dobio ugriz

  • +4

Floyd Mayweather Jr. VS Marcos Maidana

Izvor: Reuters / Autor: Steve Marcus

Bionic
Reading

Amerikanac Floyd Mayweather Jr (37g, 47-0-0) i Argentinac Marcos Rene Maidana (31g, 35-5-0) odradili su su Las Vegasu još jedan dinamičan i kontroverzan meč, ali treba biti iskren - u ringu je ipak nedostajalo atrakcije i spektakla

Mayweather je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom (116-111, 116-111 i 115-112), te je tako uzeo WBA i WBC Super velteraške naslove, i WBC-ov polusrednjaški.

U meču je bilo svega, prljavština s obje strane, ali i teških udaraca, ključna razlika je ipak u tome da je Floyd lukaviji i tehnički presuperioran o odnosu na Maidanu, te ima spremna rješenja za svaku potencijalno opasnu situaciju, mada je očito da i on postaje sve stariji, piše profightstore.hr

Maidana je bolje otvorio meč, stiskao je Floyda, koji je tek od pete runde počeo raditi svoj meč, te je bolje odradio sve runde do kraja, osim možda zadnje u kojoj je Argentinac krenuo na sve ili ništa.

Mayweather je postao bogatiji za 32 milijuna dolara, dok je honorar Maidane daleko skromniji - tri milijuna dolara. To su zajamčeni prihodi koji su uz određene bonuse sigurno porasli.


U osmoj se dogodio incident, Floyd tvrdi da ga je Maidana u klinču ugrizao za lijevu ruku. Maidana je naravno negirao te tvrdnje, te je pojačao tenzije s tvrdnjom da Mayweather to izjavljuje 'da bi se opravdao jer je izgubio meč, koji su mu suci poklonili'.

Sam Floyd svoju je izvedbu ocijeno s minus tri te je priznao:

'Maidana me pogodio nekoliko puta, ali znam da sam ga nadboksao u meču.'

Kao slijedećeg suparnika Floyd je naveo Mannyja Pacquiaoa, bilo bi super da se dogodi, mada svi znamo da će to biti pet godina prekasno.