protiv najboljeg svih vremena

Finale u kojem je Borna Ćorić već pobjednik, bez obzira kako meč završi

24.06.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Borna Ćorić u 13 sati igra finale ATP 500 turnira u Halleu. Prvi je to Bornin finale na travnatim terenima, a protivnik mu je nitko drugi do neuništivi Roger Federer koji je ujedno i najbolji tenisač na travi svih vremena...

Borna Ćorić (21) u izvrsnoj je formi. Pokazao je to ovog tjedna na ATP 500 turniru u Halleu. I to na travnatim terenima koji mu inače baš i ne leže najbolje. Naime, Borna je do Hallea u karijeri imao samo dvije pobjede na travi i to još iz 2015. godine! A sada je dojurio do finala!

Uz to, Borni je ovo četvrto finale ATP turnira u karijeri, a igrat će ga protiv najvećeg - neuništivog Švicarca Rogera Federera (36)! Realno, naš tenisač ovdje jednostavno nema što za izgubiti. Kako god meč završio, Borna će biti pobjednik. I to baš uoči Wimbledona, sjajan je to poticaj. Uz to će Ćorić već u ponedjeljak skočiti na ATP ljestvici, najmanje može biti 26., što bi bilo za dva mjesta bolje od njegovog najboljeg plasmana, a ako kojim slučajem dobije Federera mogao bi stići do TOP 20! Dodatna nagrada je i činjenica da je Borna plasmanom u finale Hallea osigurao mjesto jednog od nositelja u Wimbledonu!

  • +43
Borna Ćorić, hrvatski tenisač Izvor: Pixsell / Autor: Scott Kinser/Cal Sport Media

Roger Federer? Da, njemu je ovo 12. finale u Halleu, a Gerry Webber Open turnir osvajao je devet puta do sada. Tu je doslovno kao doma. Švicarski veteran i dalje rastura sve redom, ne pokazuje znakove umora, dapače, apsolutno je spreman za Wimbledon. Prije samo tjedan dana u Stuttgartu je osvojio svoj 98. turnir u karijeri i njegov je plan vrlo jednostavan. Halle bi bio 99., a onaj 100. - Wimbledon! Na putu mu, za sada, stoji prvo naš Borna Ćorić.

  • +5
Indian Wells, Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovo će biti treći susret Federera i Ćorića, a Švicarci sigurno nije svejedno. U ožujku ga je Borna poprilično namučio, u polufinalu Indian Wellsa izgubio je 5:7, 6:4, 6:4, ali je bio blizu. Jako blizu... Budite sigurni da ga je Roger dobro zapamtio i da će ići svom snagom u ovom finalu. Ali Borna nema što za izgubiti, može odigrati bez pritiska i sigurno ima priliku za iznenađenje.