novi spektakl

Poznato je kad Joshua i Usik ponovno ulaze u ring, a evo što to znači za Filipa Hrgovića i njegove ambicije

09.02.2022 u 12:27

Bionic
Reading

Eddie Hearn, promotor bivšeg svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue, objavio je da će se uzvratni meč protiv Ukrajinca Oleksandra Usika održati u svibnju ove godine

Anthony Joshua je u rujnu prošle godine u Londonu na stadionu Tottenhama jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Oleksandra Usika i tako je izgubio naslove svjetskog prvaka po WBA, WBO, IBF i IBO verziji.

'Jasno je da će se Joshua boriti protiv Usika, a meč će biti u svibnju', izjavio je Joshuin promotor Eddie Hearn.

Upitno je mjesto gdje će se održati borba.

'Imamo ponude iz cijelog svijeta, Britanije, Amerike, Bliskog istoka. Ja bih volio da se borba održi u Britaniji, ali vidjet ćemo', dodao je Hearn.

>> Filip Hrgović napokon će se boriti protiv dostojnog protivnika; čeka ga iskusni kineski razbijač koji ima 23 pobjede

Sjajna je to vijest za našeg Filipa Hrgovića (29) koji je jučer napokon doznao sljedećeg protivnika. To je iskusni kineski borac Zhang Zhilei (38) koji je napokon pristao uči u ring i suočiti se s El Animalom.

Meč Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue važan je za Hrgovića jer je planirano da to bude jedna od glavnih predborbi uoči spektakla između Ukrajinca i tamnoputog Engleza. No, još je važnije za Hrgovića to što bi pobjedom protiv Kineza osigurao mjesto obaveznog izazivača organizacije IBF!

Kako sada stvari stoje, u svibnju nas čekaju prava boksačka uzbuđenja.