MEČ U METROPOLI

Filip Hrgović saznao ime novog protivnika u zagrebačkoj Areni; riječ je o jako nezgodnom boksaču...

21.08.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Filip Hrgović u zagrebačkoj Areni ipak neće boksati protiv Garya Cornisha, ali iz Sauerlanda su brzo reagirali i hrvatski boksač već ima novog protivnika. To je Amerikanac Amir Mansour

Cornish je javio kako iz zdravstvenih razloga neće biti u stanju nastupiti 8. rujna u Zagrebu te je novi Filipov protivnik Amir Mansour. Riječ je o 46-godišnjem američkom boksaču, no godine vas nikako ne smiju zavarati. Mansour je 36. boksač svijeta prema BoxRecu i po tome je svakako najteži Filipov protivnik do sada, ujedno i najveća prilika za dodatni napredak. Hrgović se na istoj ljestvici nalazi četiri mjesta ispred svog protivnika, piše Fight Site.

Mansour je u karijeri ostvario 23 pobjede, dva poraza i jedan neodlučen meč. Najveću priliku karijere imao u siječnju 2016. godine, kada je boksao protiv Top 10 boksača, Dominicka Breazealea, no poražen je prekidom nakon pet rundi. Profesionalac je od 1997. godine, a većinu karijere susretao se s kvalitetnim boksačima te iz tog razloga i je tako visoko rangiran.

Svoju posljednju pobjedu ostvario je protiv Travisa Kaufmanna, 33-godišnjeg nadolazećeg američkog boksača, koji je u taj meč ušao sa skorom 33-1. Tada je zaustavio boksača kojem je trebao poslužiti kao stepenica prema nečemu višem, a to će isto pokušati i u Areni protiv Hrgovića.

  • +20
Boks, Filip Hrgović - Filiberto Tovar Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Filip će morati malo promijeniti svoje pripreme, budući da je riječ o lijevorukom boksaču. No, sam je rekao kako svjetski prvak mora biti spreman poraziti bilo koga u bilo kojem trenutku pa je već najavio kako oko promjene protivnika nema nikakve drame. Uostalom, koliko god Mansour bio dobar, Filip si nikako ne smije dozvoliti da ga tijekom naleta savlada 46-godišnji veteran.