PREPOZNATLJIVI U SVIJET

FIFA potvrdila u kojim će dresovima Hrvati igrati u Brazilu

06.05.2014 u 09:44

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija će, objavio je HNS na svom Twitteru u utorak ujutro, na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sve tri utakmice u skupini igrati u istoj kombinaciji dresova. Jedan od zaslužnijih za takav rasplet jest predsjednik HNS-a Davor Šuker

Nakon što je FIFA inicijalno Hrvatskoj odredila pričuvni plavi dres za otvaranje Svjetskog prvenstva, diplomacija Hrvatskog nogometnog saveza uspjela se izboriti da u jednom od najgledanijih događaja 2014. godine Hrvatska nastupa u proslavljenom dresu sa šahovnicom, piše na službenim web-stranicama HNS-a.

U službenom dopisu glavnom tajniku Fife Jérômeu Valckeu, predsjednik HNS-a Davor Šuker iznio je niz argumenata za promjenu odluke naglasivši pritom sljedeće:

'Vjerujem da ste svjesni kako su naši 'kvadratići' poznati i prepoznatljivi u cijelom svijetu te bi nam puno značilo kada bismo u tako značajnoj utakmici mogli igrati u svojem prvom dresu.'

Valcke je u telefonskom razgovoru potvrdio predsjedniku Šukeru kako je molba HNS-a uvažena te je Hrvatskoj odobreno zaigrati u prvoj garnituri u Sao Paulu 12. lipnja.

Pobjeda je to i za tehničkog partnera HNS-a, tvrtku Nike, koju će tako na otvaranju Svjetskog prvenstva predstavljati dva dresa koja su među najprepoznatljivijima na svijetu - žuti Brazila i crveno-bijeli Hrvatske.

Hrvatska će i u preostale dvije utakmice u skupini nastupati u 'kvadratićima', s tom razlikom da će protiv Kameruna imati plave čarape, a protiv Meksika bijele. Protivnici Hrvatske, Kamerun i Meksiko, nastupit će u svojim zelenim dresovima.

Podsjetimo, prvi dvoboj Hrvatska igra u Sao Paulu 12. lipnja protiv Brazila, zatim 18. lipnja protiv Kameruna u Manausu, a treći dvoboj 23. lipnja u Recifeu protiv Meksika.