ZNAO JE ŠTO GA ČEKA

Ferrarijev debitant oduševio u Formuli 1, ali i priznao: Uništen sam!

10.03.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Oliver Bearman (18) debitirao je u Formuli 1 i sedmim mjestom u bolidu Ferrarija osvojio prve bodove u karijeri

Mladi Britanac je neočekivano dobio priliku, jer je Carlos Sainz završio na operaciji slijepog crijeva, te ju je iskoristio. Postao je i 68. vozač koji je došao do bodova u debiju u F1 te prvi britanski vozač koji je to uspio nakon Paula Di Reste 2011.

Bearman je startao s 11. mjesta na gridu, ali je ubrzo izveo niz pretjecanja. Kako je utrka odmicala, 18-godišnjak se suočio s pritiskom Landa Norrisa i Lewisa Hamiltona koji su bili na svježijim gumama, ali je na kraju zadržao sedmo mjesto koje mu je donijelo šest bodova.

Nakon utrke, na pitanje kako se osjeća, bio je iskren…

'Uništen. Fizički je to bila stvarno teška utrka! Pogotovo na kraju, kada su iza mene bila dvojica vozača na mekim gumama, bila je to psihički teška utrka kao što se i očekivalo, a i fizički sam se mučio, ali izvana je bila odlična zabava', rekao je Bearman koji se natječe u Formuli 2.

'Mislim da sam se dobro pokazao, što je najvažnije, zar ne? Teški uvjeti, nema puno krugova na stazi, ali mislim da sam danas maksimizirao sve. Osjećao sam kao da sam malo brži od Fernanda Alonsa i Georgea Russella ispred, ali nedovoljno da ih uhvatim, razlika je bila prilično velika. Izgubio sam puno vremena pokušavajući prestići Nica Hulkenberga, koji je iskoristio svoje iskustvo da me zadrži nekoliko krugova više nego što je trebao, tako da je to moja mana, ali bila je to dobra utrka.'

  • +8
Formula 1, VN Saudijske Arabije, 2024. Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

Ima li bolova?

'Mislim da me boli posebno donji dio leđa i vrat. Ova sjedala zahtijevaju malo finog podešavanja, a kako je ovo prva utrka, nismo baš imali vremena fokusirati se na to. Nije najudobnije, ali sretan sam što smo brzo završili. Bio je to dobar motiv da brže završim utrku!'

Osjeća li se spremnim ponoviti ovaj podvig ako mu se ukaže nova prilika?

'Recite vi meni. Jesam li učinio dovoljno?'