REAKCIJA POBJEDNIKA

Max Verstappen sedmi u povijesti kojem je to uspjelo, našalio se na svoj pothvat

10.03.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Max Verstappen komentirao je svoju novu pobjedu u Formuli 1, ova zadnja je došla na VN Saudijske Arabije

Aktualni prvak je ostvario u dvije utrke dvije pobjede u 2024. Verstappen je sada u pobjedničkom nizu od devet Grand Prixova.

Nakon što je prešao ciljnu liniju osam sekundi u odnosu na momčadskog kolegu Sergia Pereza, Nizozemac je upitan što za njega znači 100. pobjedničko postolje u samo 187. utrka. Sedmi je vozač u povijesti koji je došao do ove jubilarne brojke.

'To je 87 propuštenih postolja!', našalio se pa dodao:

'Naravno, jako sam sretan s tim, ali nisam baš tip koji gleda statistiku, tako da sam samo sretan što sam dostigao 100. Ali želim naravno nastaviti i samo se usredotočiti na utrku i cijelo vrijeme utrkivati se za postizanjem najboljeg mogućeg rezultata.'

  • +8
Formula 1, VN Saudijske Arabije, 2024. Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

Nahvalio je i Ferrarijevog tinejdžera, 18-godišnjeg tinejdžera Olivera Bearmana koji je u debiju bio sedmi, a mijenjao je Carlosa Sainza koji je operirao slijepo crijevo.

'Brzo sam razgovarao s njim – nadam se da je vrlo zadovoljan sobom. Mislim da jest! Mislim da će dobro spavati i mislim da se definitivno svima pokazao, odradio je apsolutno fantastičan posao na jednoj od najtežih staza u kalendaru.'