POTREBAN EKIPI

Ferrari vuče očajnički potez i vraća u momčad legendu!?

19.07.2016 u 18:47

Bionic
Reading

Nakon što je otišao iz Mercedesa i propustio sudjelovati u dominaciji 'srebrnih strijela' posljednjih godina, Ross Brawn mogao bi se vratiti u Formulu 1 u redove Ferrarija...

Iskusni 61-godišnji inženjer bio je dio Benettona i Ferrarija te sudjelovao u svih sedam naslova prvaka Michaela Schumachera, da bi 2009. godine izveo genijalan potez i kupio propalu F1 momčad Honde te zatim s vlastitom ekipom Brawn GP osvojio iznenađujuću dvostruku titulu, uključujući i onu vozačku Jensona Buttona.

Brawn je sljedeće godine zaradio bogatstvo prodajom svoje ekipe Mercedesu, a kao ravnatelj je ostao dio prodane momčadi sve do 2013. godine kada se povukao iz Formule 1.

Nakon odlaska Rossa Brawn Mercedes je zavladao Formulom 1, a na Engleza se pomalo i zaboravilo, no ne i u Ferrariju koji prema posljednjim glasinama ima namjeru vratiti ga u momčad.

Kako piše Motorsport, Brawn je prvu ponudu talijanske momčadi odbio, no predsjednik Marchionne i ravnatelj Arrivabene su uporni. Brawn bi trebao postati savjetnik za tehnička pitanja i tako pomoći ekipi iz Maranella da konačno ulovi Mercedes koji je zadnjih godina nedodirljiv, a Ross sigurno zna poneku tajnu svoje bivše ekipe.

Podsjetimo, ove sezone Ferrari je nazadovao u odnosu na prošlu i još uvijek čeka na prvu pobjedu, a Red Bull mu se opasno približava u borbi za drugo mjesto poretka konstruktora...