sve spremno za debakl

Ferrari u potpunoj panici u Šangaju: Na pomolu udarac od kojeg se neće moći oporaviti...

13.04.2019 u 17:02

Bionic
Reading

Iako su Vettela i Leclerca stručnjaci vidjeli kao glavne favorite za pobjedu na Velikoj nagradi Kine, završili su na kvalifikacijama deklasirani od strane Mercedesa, a i Max Verstappen vjeruje da ih u nedjelju (Arenasport 2, 8:10) može preskočiti...

Nešto ozbiljno ne štima u momčadi iz Maranella. Nakon debakla u Melbourneu činilo se da stvari idu na bolje u Bahreinu, sve dok kvar na motoru nije oduzeo pobjedu Leclercu, dok je Vettel početničkom pogreškom pao na peto mjesto.

  • +20
Sebastian Vettel Formula 1 Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Vjerovalo se da snažna Ferrarijeva pogonska jedinica mora donijeti plodove ovog vikenda u Kini i da će crveni bolidi biti ti koji će jurnuti prema pobjedi u 1000. utrci u povijesti Formule 1, no na kvalifikacijama nisu bili niti blizu Valtteriju Bottasu i Lewisu Hamiltonu, te su jedva Sebastian Vettel i Charles Leclerc preskočili Verstappena u Red Bullu i zauzeli treće i četvrto mjesto na startu.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Talijanska javnost je razočarana, u Mercedesu zadovoljno trljaju ruke, a Verstappen kojem je Vettel upropastio završni krug najavljuje osvetu u nedjeljnoj utrci.

Poruka koja je stigla od četverostrukog prvaka svijeta nije probudila optimizam među 'tifosima'.

'Razlika u odnosu na Mercedes je prevelika. Voljeli bismo da je obrnuto, ali mislim da smo odvozili najbolje što smo mogli,' izjavio je Sebastian Vettel pa dodao:

'Ako ih već ne možemo preći na startu, bitno je da ostanemo odmah iza njih, onda imamo neke opcije.'

Ako Mercedes upiše i treću dvostruku pobjedu u nizu Ferrari će se naći u velikoj nevolji, s ogromnim zaostatkom već i prije početka europskog dijela sezone, a poznato je da 'srebrni' najbolje razvijaju bolid kroz godinu i kad na ovakav način krenu gotovo ih je nemoguće zaustaviti...