TAKTIČKI FIJASKO

Ferrari počeo pucati pod pritiskom već sada: To je bila nedopustiva pogreška!

14.05.2018 u 17:33

Bionic
Reading

Sebastian Vettel već je treću utrku u nizu ostao bez pobjedničkog postolja, a u Barceloni je Ferrari doživio pravi taktički fijasko i pokazao da se teško nosi s pritiskom...

Podsjetimo, talijanska momčad čeka na vozačku titulu još od 2007. godine, a prošle sezone bio je Sebastian Vettel jako blizu, no urušilo se sve tijekom jeseni, kada je zahvaljujući vozačkim pogreškama i kvarovima na motoru poklonio titulu Lewisu Hamiltonu.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Španjolske Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Ove godine čini se da Ferrari ponovo ima moćan bolid, zreo za osvajanje naslova prvaka, no stvari su već na samom početku krenule nizbrdo. Naime, nakon dvije pobjede Vettel se ovog vikenda u Barceloni već treću utrku u nizu nije našao na pobjedinčkom postolju.

U Kini ima pravo kriviti Verstappena koji se u njega zabio, u Azerbajdžanu je svojim nerezonskim napadom na Bottasa sve upropastio, dok ga je u nedjelju taktički fijasko Ferrarija koštao boljeg rezultata od četvrtog mjesta.

U Ferrariju su zaista gadno zabrljali. Sebastian je prvi od vodećih ušao u boks već u 17. krugu i tako se doveo u velike probleme te je u završnici jedini morao još jednom mijenjati gume, čime je poklonio drugo mjesto Valtteriju Bottasu, a treće Verstappenu.

'Problem nije bio u taktici, nego to što nismo bili dovoljno brzi i što smo prebrzo trošili gume,' branio je nakon utrke svoje nadređene Sebastian Vettel, no bodovi su u svakom slučaju nepotebno izgubljeni, jer Kimi prije nego što je odustao dokazao je da je taktika jednog prolaska kroz boks za Ferrari bila moguća.

U svakom slučaju, kvarovi i taktičke pogreške nedopustive su borbi za titulu protiv Mercedesa pa Vettel sad već zaostaje 16 bodova za vodećim Lewisom Hamiltonom u ukupnom poretku i neće mu biti lako uzvratiti aktualnom prvaku...