DE LA ROSA ZAMJENA

Ferrari odlučio: Alonso neće voziti u Jerezu

24.01.2013 u 20:04

Bionic
Reading

Španjolac Fernando Alonso neće sudjelovati u prvim testiranjima novih bolida za iduću sezonu Formule 1 u Jerezu, od 5. do 8. veljače.

Njegov Ferrari odabrao je Brazilca Felipea Massu i rezervnog pilota, 41-godišnjeg Španjolca Pedra de la Rosu. Oni će dobiti priliku prvi isprobati novi bolid talijanske momčadi. Massa će na testiranju u Jerezu, od 5. do 8. veljače, voziti novi Ferrari prva tri dana testiranja, dok će De la Rosa nastupiti zadnjeg dana prve runde testiranja.

Alonso će za to vrijeme raditi na svojoj fizičkoj spremi, a onda će sjesti za volan Ferrarija na idućem testiranju, koje počinje u Barceloni 19. veljače. Tada će voziti bolid prva tri dana, a Massa zadnjeg dana. Podsjetimo, svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine nedavno je priznao da mu smeta što sezona traje toliko dugo koliko traje, spomenuo je i umor te najavio još koji dan odmora uoči povratka za volan bolida. Tako je suptilno najavio da ga neće biti u Jerezu ove godine.

U zadnjoj rundi testiranja u Barceloni, od 28. veljače do 3. ožujka, Alonso i Massa će podijeliti dužnost, svaki po dva dana.