LJUBOMORNI ŠKOT

Ferguson: City nas neće dostići još sto godina

14.05.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Velikim preokretom u sudačkoj nadoknadi, Manchester City je s 3:2 svladao QPR te stigao do naslova prvaka nakon 44 godine. Naravno, bio je to povod za reakciju Unitedovog menadžera, Škota Fergusona

Prilikom čestitke gradskom rivalu Cityju na prvom osvojenom premierligaškom naslovu nakon 44 godine, menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson nije propustio spomenuti da su 'građani' još daleko od njegove momčadi.

'Mogu se oni veseliti koliko hoće, to je očekivano, ali povijest našeg kluba stoji uz nas. Oko toga se ne trebamo brinuti. Mislim da imamo bogatu povijest, bolju od bilo koga drugoga i trebat će im čitavo stoljeće da dođu na našu razinu povijesti', rekao je 70-godišnji Ferguson koji vjeruje da upravo njegova momčad već sljedeće sezone može spriječiti obranu naslova "građana" i doći do svog 20. naslova.

'Mi prihvaćamo izazove, dobri smo u tome'.

Na kraju statistička zanimljivost: prošle je sezone United do rekordnog 19. naslova u engleskom prvenstvu stigao s manje osvojenih bodova (80-89), manje postignutih (78-89) i više primljenih golova (37-33).

Ove sezone od naslova ih je dijelilo par minuta.