BILBAO U KOPRIVNICI

Ferenčina: Pripremaju se za nas kao da smo United

08.08.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Slaven Belupo je ušao u sezonu s četiri uvjerljive pobjede, na što su se nadovezala dva gostujuća poraza uoči uzvratnog dvoboja protiv slavnog Athletic Bilbaa u Koprivnici u četvrtak u 18.45 sati

Roy Ferenčina je otvorio sezonu s ukupnih 10:2 protiv Portadowna te s dvije važne ligaške pobjede. No uslijedili su porazi.

'Dobro, znamo da je Bilbao među deset najboljih ekipa u Europi, a gostovanje kod Splita je došlo nakon napornih putovanja. Na Sam Mamesu smo izašli hrabro i tražili gol. Zabili smo ga, ali smo primili tri iz grešaka koje inače ne radimo... To je tako. Da smo zabili odličnu šansu pet minuta prije kraja, bilo bi još bolje, ali i ovako imamo (1:3) pristojan rezultat s teškog gostovanja', kaže za tportal trener Slavena te se prebacuje na idući poraz.

'Nakon Bilbaa smo izgubili cijelu noć, a na putu za Split smo upali u smjenu turista i sve nam je to odnijelo dosta energije. Momčad je u Bilbau doživjela i psihičko pražnjenje te protiv Splita nismo izgledali dobro. Da se razumijemo, ne tražim alibije, Split je doma uvijek dobar i jak, ali smo mogli biti puno opasniji od onoga što smo pokazali.'

Slijedi jedna od najboljih utakmica u povijesti koprivničkog nogometa. Dolazi romantični Bilbao, aktualni finalist Europske lige i momčad koja plijeni imenima, igrom i uspjesima.

'U odnosu na prvu utakmicu vraćaju im se olimpijski reprezentativci Herrera i Muniain, tu je i Llorente, a ionako imaju sastav sa 25 podjednakih imena. U Hrvatsku su došli već jučer i idu na dvodnevne pripreme u Đurđevac. Njihov predsjednik nam je rekao da se trener Bielsa priprema kao da igraju s Manchesterom', kaže Roy i prelazi na svoj plan.

'Opet ćemo krenuti na svoj način. Pokušat ćemo ih stisnuti od prve minute i biti što opasniji, koliko ćemo moći. Jer, jasno, i oni igraju presing i imaju svoje ideje. Mi smo, što se Europe tiče, svoje već napravili.'

Je li Uprava iznijela ciljeve za sezonu? Je li treneru i igračima nametnut imperativ plasmana u Europu?

'Nije. Budžet nam je prepolovljen u odnosu na prošlu sezonu i Uprava realno gleda na situaciju. Nismo bili u mogućnosti dovesti neka pojačanja koja smo planirali i naša je realnost biti među prvih šest u prvenstvu. Naravno, ako se otvori prilika za novi europski plasman, bit ćemo spremni na borbu', završava Ferenčina.