REVIJA REPREZENTATIVACA

Ferenčina i Scoria pronašli suparnike Štimcu

05.11.2012 u 12:27

Bionic
Reading

U srijedu, 14. studenoga, hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će revijalni dvoboj protiv selekcije MAXtv Prve lige koju će sačinjavati isključivo hrvatski igrači

Izborniku Štimcu svoje će snage suprotstaviti 'trijumvirat' Ferenčina - Scoria - Mrmić, koji su odabrali 22  igrača iz domaće lige.

'Čast mi je što sam dio ovoga stožera i pokušali smo okupiti najbolje što domaće natjecanje u ovom trenutku nudi. Ipak, dobili smo smjernice da biramo igrače koji su potencijalni reprezentativci pa smo naglasak stavili na mlađe igrače', rekao je Roy Ferenčina koji je i dobio čast objave kandidata (na dnu teksta).

'Imali smo potpunu autonomiju, izbornik Štimac nam nije sugerirao nijednog igrača. Inače bi ovdje bilo mjesta za Vugrinca, Benka, Smoju i druge, ali morali smo paziti i na zastupljenost svih klubova te na perspektivnost igrača.'

Iako je Štimčeva selekcija, naravno, favorit, Ferenčina ne misli na Kantridu izići s bijelom zastavom.

'Kada je u punom sastavu, Hrvatska je među najjačim reprezentacijama svijeta. No bit će izostanaka i tako će naše šanse rasti. Teško mi je procijeniti na razini koje reprezentacije je naša selekcija, jer nećemo biti uigrani, ali želimo pružiti dostojan otpor nacionalnoj momčadi i, sportski je pokušati ih pobijediti. Najvažnije je da se u Rijeci okupi što veći broj ljudi i da svi zajedno uživamo u nogometnim majstorijama sadašnjih reprezentativaca i onih koji će to tek postati', zaključio je Roy Ferenčina.

Od 22 kandidata, njih sedam dolazi iz redova Dinama, trojica su članovi Hajduka, a po dva člana daju Rijeka, Slaven Belupo i Lokomotiva. Po jednog predstavnika imaju Zagreb, Istra, Osijek, Cibalia, Split i Zaprešić, a iz cijele lige među kandidatima nema samo nogometaša Zadra. Istina, imaju jednog (Begonja) među pričuvama.

Popis selekcije MAXtv Prve lige:

Ivan Kelava (Dinamo), Goran Blažević (Hajduk), Šime Vrsaljko (Dinamo), Dario Knežević (Rijeka), Mateo Pavlović (Zagreb), Elvis Kokalović (Slaven Belupo), Hrvoje Milić (Istra 1961), Josip Pivarić (Dinamo), Damir Kreilach (Rijeka), Arijan Ademi (Dinamo), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Lešković (Osijek), Franko Andrijašević (Hajduk), Dinko Trebotić (Lokomotiva), Dario Župarić (Cibalia), Duje Čop (Dinamo), Ante Rukavina (Dinamo), Mijo Caktaš (Hajduk), Dejan Glavica (Slaven Belupo), Ante Rebić (Split), Andrej Kramarić (Lokomotiva), Ante Budimir (Inter)

Pričuve:

Ivan Vargić (Osijek), Mirko Oremuš (Hajduk), Tomislav Šarić (Inter), Luka Begonja (Zadar)