moguće samo u tenisu

Federeru uspjelo nemoguće: Osvojio 14 poena i 4 gema više od Đokovića i svejedno izgubio

14.07.2019 u 22:10

Bionic
Reading

Roger Federer može zaista biti razočaran ishodom dvoboja protiv Novaka Đokovića, s obzirom da je u meču dobio čak 14 poena više od protivnika, ali tenis je takav sport da je moguće i u tom slučaju izgubiti...

Pet sati drame na centralnom terenu All England Cluba završilo je trijumfom Novaka Đokovića koji je gotovo bez slavlja pristupio rukovanju sa svojim protivnikom, 37-godišnjim Rogerom Federerom kojeg je pobijedio na zaista nevjerojatan način.

  • +3
Wimbledon, finale: Federer - Đoković Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, prvi tenisač svijeta vodio je cijelo vrijeme, iako je svoju prvu 'break' priliku zaradio tek na kraju četvrtog seta i to što ju je realizirao nije mu pomoglo da izbjegne peti set.

Ne samo što je Đoković spasio dvije meč lopte kod 8:7 i uspio produžiti meč i ući u odlučujući 'tie-break' kod 12:12, već je susret završio s izuzetno negativnim omjerom osvojenih poena 204-218.

Ako gledamo osvojene gemove, Federeova premoć još je bila uvjerljivija jer ih je na kraju imao 36, a Đoković 32, no ni to mu ništa nije pomoglo.

Uz sve to imao je čak 40 više izravnih poena, 15 više as servisa, 5 više realiziranih 'break' prilika i gotovo 200 više pretrčanih metara u odnosu za protivnika. Uzalud.

Tako nešto moguće je samo u tenisu, sportu u kojem je ključ uspjeha dobiti poen kada je najvažnije. A u tom je čini se Novak Đoković najjači na svijetu.

'Znam da to sve ništa ne znači. Ne osjećam se zbog toga da sam bio bolji na terenu. No, mislim da mogu biti zadovoljan svojim nastupom,' zaključio je Roger Federer na presici.

Bio je to njegov treći poraz u finalima Wimbledona od Novaka Đokovića, a priliku za revanš tražit će za mjesec i pol na US Openu...