nema mu ravnog

Federer začepio usta kritičarima: Stvarno je najveći svih vremena!

16.07.2017 u 16:51

Bionic
Reading

Roger Federer trijumfom protiv Marina Čilića stigao je do svoje 19. Grand Slam titule i osme u Wimbledonu, čime je učvrstio svoje mjesto najboljeg tenisača svih vremena...

Mnogi su ga otpisali prošle godine, ali švicarski čarobnjak začepio je usta svojim kritičarima i u 2017. godini dominira kao u najboljim danima. Pod vodstvom novog trenera Ivana Ljubičića osvojio je gotovo sve turnire na kojima je nastupio: Australian Open, Indian Wells, Miami, Halle i sada Wimbledon.

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Trijumfom protiv Marina Čilića ove nedjelje Federer je došao do osme titule na londonskoj travi, što nikom prije nije uspjelo, a bio je to njegov 11. finale u Wimbledonu. Ukupno ima 19 osvojenih Grand Slam turnira, čime se još malo odlijepio od drugoplasiranog Rafaela Nadala koji ih ima 15, na ljestvici najboljih tenisača svih vremena.

Federer ukupno ima 93 osvojena turnira. Prvi put je do titule stigao u Milanu 2001. godine, a dvije godine kasnije osvojio je svoj prvi Grand Slam u Wimbledonu. Zavladao je zatim tenisom, prije nego što su mu Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray preoteli tron, no nakon prošle sezone koju je završio bez osvojenog turnira vratio se jači nego ikad i sada je ozbiljan kandidat za završetak godine na vrhu ATP ljestvice.

Ove sezone ima 31 pobjedu i samo dva poraza, a jedini koji se mogu pohvaliti da su ga svladali su Jevgenij Donskoj u Dubaiju te Tommy Haas u Stuttgartu. Marin Čilić nažalost nije se uspio naći na toj listi, no nadajmo se da će biti još prilika ove sezone...