ROLAND GARROS

Federer srušio Đokovića, u finalu s Nadalom

03.06.2011 u 22:05

Bionic
Reading

U finalu grand slam turnira Roland Garros što se igra na zemljanim terenima u Parizu igrat će Španjolac Rafael Nadal te Švicarac Roger Federer

Švicarac Roger Federer plasirao se u finale Roland Garrosa svladavši u polufinalu Novaka Đokovića 7:6(5),6:3,3:6,7:6(5).

Federer je tako nanio prvi ovogodišnji poraz Đokoviću, koji je ostao na 41 uzastopnoj pobjedi i nije uspio oboriti rekord Johna McEnroea iz 1984. od 42 pobjede u nizu na početku sezone. Srbin je osim rekorda izgubio i šansu da zasjedne na prvo mjesto ATP ljestvice, što bi mu uspjelo plasmanom u finale.

Prije tog ogleda ulazak u finale je osigurao prvi tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal koji je pobijedio četvrtog nositelja, Britanca Andyja Murrayja u tri seta - 6:4,7:5,6:4.

Murray je i s ozlijeđenim gležnjem pružio dobar otpor u 3 sata i 20 minuta dvoboja protiv Nadala i zaslužio je barem jedan set. No Škot je u ovom dvoboju imao velikih problema s realizacijom 'break-lopti' - imao ih je čak 18, od čega Nadal nije uspio spasiti samo tri. Bio je to njihov 15. dvoboj i 11. pobjeda Nadala, koji će u finalu imati priliku za šesti naslov na Garrosu i izjednačenje rekorda Bjoerna Borga.