SUDAR TENISKIH DIVOVA

Federer lovi petu, a Nadal prvu titulu

28.11.2010 u 10:41

Bionic
Reading

ATP turnir u Londonu nije moglo poželjeti bolje finale. U njemu će se susresti dva najbolja igrača današnjice, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer

Rafael Nadal u polufinalu je teškom mukom slomio Škota Andyja Murrayja 7:6 (5), 3:6, 7:6 (6), dok je Federer lakše nego što se očekivalo svladao Srbina Novaka Đokovića 6:1, 6:4.

Ovo će biti tek njihov drugi susret u 2010, a prvi je pripao Španjolcu u finalu Madrida, čime je prvi igrač svijeta poboljšao svoj omjer na 14-7 protiv najvećeg rivala. No, na ATP World Tour Finalsu rezultatski uspješniji znatno je Švicarac koji je četiri puta otišao do kraja i s petom titulom bi se izjednačio s najuspješnijima Ivanom Lendlom i Peteom Samprasom.

S druge strane, Nadalu je ovo prvo finale ATP-ove završnice i, kako kaže, to mu je jedini veliki turnir koji mu nedostaje.

'Za mene je ovo zasad bio sjajan turnir. Još nisam izgubio ni seta. Veselim se meču protiv Nadala, po prvi puta se susrećemo u finalu ovoga turnira. Bit će to za obojicu uzbudljiv susret,' rekao je Federer.

Inače, ovo će biti po prvi puta od 1986. i Mastersa u New Yorku (Lendl – Becker) da su završni meč izborili prvi i drugi igrač s ATP ljestvice. Isto tako ovo je po prvi puta od 1993. (Stich – Sampras) da su oba finalista do meča za titulu stigla bez poraza.