SENZACIONALAN TANDEM

Kakva priča iz Wimbledona; Serena Williams i Andy Murray rekli 'da'; za ovo će se tražiti karta više

03.07.2019 u 09:59

Bionic
Reading

Wimbledon će ove godine imati prilike vidjeti jedan od najtrofejnijih parova u povijesti tenisa. Na trećem Grand Slamu sezone zajedno će zaigrati Amerikanka Serena Williams i Škot Andy Murray

Mješoviti parovi niti na jednom turniru nisu dobro posjećeni pa makar bilo riječ o Wimbledonu osim ako do završnice ne dođu domaći tenisači i tenisačice. No ovoga puta za jedan meč, ili njih više, tražit će se karta više.

Naime, Andy Murray i Serena Williams potvrdno su odgovorili jedan drugome i borit će se za titulu u mješovitoj konkurenciji na radost brojnih teniskih fanova. Amerikanka ima nevjerojatnih 14 naslova u All England Clubu (sedam pojedinačno, šest u ženskim parovima te jedan u mješovitim) dok je Škot bio dva puta pobjednik Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji.

  • +3
Američka tenisačica Serena Williams, Australian Open 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Zajedno na Grand Slamovima u svim konkurencijama imaju 42 titule (Serena 39). Murray se zadnjih sezona muči s ozljedama, čak je bila upitna njegova karijera pa dozira svoje rijetke nastupe. Želja mu je bila zaigrati sa Serenom koja nije imala ništa protiv, jer je Murray jedan od najglasnijih zagovornika prava tenisačica.

  • +7
Andy Murray - legendarni tenisač i najveći sportaš u povijesti Škotske Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Dosta smo slični na terenu, to mi se uvijek kod njega sviđalo. Ima veliku radnu etiku, to je ono što sam kod njega uvijek poštovala. Puno je stvari zbog kojih mu se divim, ali iznad svega on uvijek govori o ženskim pitanjima bez obzira na sve', izjavila je Serena.