SLAVLJE U DANSKOJ

Fantastični Zagreb ušao u četvrtfinale Lige prvaka!

22.03.2015 u 18:27

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba sačuvali su prednost iz prve utakmice u uzvratu osmine finala Lige prvaka te zasluženo prošli danski Kolding

Hrvatski prvak kompletirao je svoju rukometnu senzaciju. Nakon impresivnih pobjeda protiv Kiela i PSG-a u grupnoj fazi, izbacili su zagrebački rukometaši i Kolding u osmini finala Lige prvaka. Prednost +5 (22:17) iz prve utakmice pokazala se sasvim dovoljnom zalihom u uzvratu pa je Veselin Vujević odveo Zagreb tamo gdje ga nije bilo jako dugo, među osam najboljih ekipa Europe.

Zagreb je dobro otvorio utakmicu i držao se u egalu sve do sredine prvog dijela i rezultata 6:6. Tada je domaćin ušao u seriju i u nekoliko navrata imao +3, a na poluvrijeme otišao s prednošću 11:9. U drugom dijelu Vujevićevi rukometaši uhvatili su priključak, da bi Kolding uoči posljednjih deset minuta ponovo došao na +3, no za više nije imao snage. Zagreb je ostao čvrsto do kraja i s -2 (21:23) u uzvratu potvrdio prolazak dalje.

Najbolji strijelac kod Zagreba bio je Sandro Obranović koji je postigao pet pogodaka, dok je Dolk zabio šest za domaćina.

U sljedećoj fazi natjecanja Zagreba čeka sudar s jednim od velikana: Kielom, Barcelon, Veszpremom ili Kielceom.

Rukometna LP, osmina finala, uzvrat:

Kolding – PPD Zagreb 23:21, prva utakmica 17:22