ARMENIJA, HVALA!

Fantastične vijesti iz Erevana, Vatreni opet imaju sve u svojim rukama

18.11.2023 u 17:10

Bionic
Reading

Susret pretposljednjeg kola skupine D kvalifikacija za odlazak na EURO 2024. između Armenije i Walesa u Erevanu okončan je rezultatim 1-1 (1-1) što znači da Hrvatska ponovno ima sve u svojim rukama

Ovim bodom drugi Wales je stigao do učinka od 11 bodova, ali do kraja kvalifikacija ima za odigrati još jednu utakmicu protiv Turske u Cardiffu, dok je Hrvatska treća sa 10 bodova, no "vatreni" će odigrati još dvije utakmice i ako pobijede u obje, kasnije u subotu Latviju u Rigi, a onda za tri dana i Armeniju u Zagrebu plairat će se na EURO.

  • +2
Armenija - Wales Izvor: Profimedia / Autor: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Armenija je, pak, ovim remijem ostala četvrta s osam bodova i izgubila je sve izglede za plasman u Njemačku koji je još ranije izborila Turska koja je sada i siguran pobjednik skupine.

Armenija je bila mnogo bolji suparnik tijekom čitavog dvoboja u Erevanu, povela u 5. minuti golom Zelarajana koji je uputio precizan udarac u donji lijevi kut s vrha kaznenog prostora. Wales je izjednačio nespretnim autogolom Tiknizjana koji je u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena glavom poslao loptu u vlastitu mrežu nakon ubacivanja iz auta.

U nastavku je Armenija promašila veliki broj prilika za pobjedu kojom bi i ona ostala u igri za prolazak na EURO.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore