tko će ga zaustaviti?

U boksu ga nitko nikad nije pobijedio, a sad ulazi u MMA svijet

16.03.2018 u 14:52

Bionic
Reading

Floyd Mayweather Jr. (41) u profesionalnoj je boksačkoj karijeri ostvario savršeni učinak, 50 pobjeda, bez ijednog poraza. Bio je svjetski prvak u pet različitih kategorija, a još 2015. godine odlučio se umiroviti nakon što je procijenjeno kako je samo od borbi zaradio više od 800 milijuna dolara...

Puno se prašine podiglo oko Mayweatherovog meča s UFC prvakom Conorom McGregorom. Srčani je Irac odlučio se krajem kolovoza prošle godine suprotstaviti jednom od najboljih boksača na 'njegovu terenu'. Izgubio je McGregor tu borbu, koju su mnogi uglednici iz borilačkog svijeta prozvali najobičnijim cirkusom, no i pozvao Mayweathera da odradi revanš 'u kavezu'.

Motiv? Kao prvo, novac. Jer njihova je prva borba navodno donijela zaradu od više od milijarde dolara! No, ima tu i sportskih motiva, Floyd Mayweather je sad to i potvrdio, pa će svijet borilačkih vještina biti bogatiji za još jednu borbu.

'Uskoro počinjem s treninzima', objavio je Mayweather koji će MMA vještine 'brusiti' s nekadašnjim UFC prvakom Tyronom Woodleyem i nastavio:

'On je sjajan tip i pakleni borac, uz njega ću sigurno napredovati.'

Pitanje je samo koliko će Mayweatheru trebati da se 'uhoda' u MMA svijetu, neki predviđaju najmanje tri mjeseca.

'Vjerojatno ću trebati malo više od tri mjeseca koliko se nagađa. Neka treba i šest ili osam mjeseci da se pripremim, ali napravit ćemo to kako treba', kaže Mayweather kojemu skromnost nikad nije bila vrlina. Tako je i ocijenio svoje trenutno stanje s ostalim borilačkim vještinama koje će mu biti potrebne u MMA kavezu.

Autor: youtube

'Mogu i znam hrvati. Moje hrvanje uopće nije loše, rekao bih da je na ljestvici od 1 do 10 trenutno na - 7. Dobrim radom i vježbom možemo ga dignuti do jedno 9. Naravno, moje udaračke tehnike rukama su na ljestvici od 1 do 10 - 100!', 'skromno je kazao Mayweather te priznao da mu noge nisu jača strana. Barem ne za sada...

'Moje udaranje nogom je vjerojatno neka četvorka. Moramo popraviti nekoliko stvari i sve dignuti na višu razinu.'

A tko će mu biti prvi protivnik? Svi navijaju za 'uzvrat' s Conorom McGregorom na njegovu terenu.

'Ne mogu reći. Moram razgovarati s ljudima iz svog tima... Ali napravit ću to, budite sigurni', završio je Mayweather.