DRAMA U ZADNJEM KRUGU

Fantastičan okršaj na stazi neopravdano ostao u sjeni!

30.04.2015 u 17:30

Bionic
Reading

Prošli vikend automobilistički svijet je pričao uglavnom samo o pobjedi Micka Schumachera na Oscherslebenu, no utrka Formule Renault 3.5 ponudila nam je u Aragonu fantastičnu borbu za pobjedu koja je neopravdano ostala u sjeni...

Debi Micka Schumachera u Formuli 4 možda je bio najzanimljiviji ljubiteljima automobilizma prošlog vikenda, no pravi rat na stazi vodio se u Aragonu, na utrci Formule Renault 3.5, prestižnom natjecanju iz kojeg je Carlos Sainz Jr. otišao izravno u Formulu 1 prošle sezone.

Nyck de Vries ušao je u posljednji krug kao vodeći, ali mladi 20-godišnji Matthieu Vaxivière se nije predavao. U posljednjem krugu Francuz je u predzadnjem zavoju prošao vanjskom putanjom i stigao do impresivne pobjede kojom je skrenuo pozornost na sebe među šefovima F1 momčadi.


Podsjetimo, istog vikenda vozile su se u Aragonu i utrke europske Formule Renault 2.0 na kojima je nastupio i naš Martin Kodrić, no on će svoj nastup uglavnom pamtiti po teškoj nesreći dok je sigurnosni automobil bio na stazi, koju je sam skrivio.