KOLUMBIJA U EUFORIJI

Falcao slavi povijesni uspjeh, James već govori o transferu

29.06.2014 u 11:09

Bionic
Reading

Kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos čestitao je nogometnoj reprezentaciji svoje zemlje na prvom, povijesnom plasmanu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Slavi i Falcao, a svi pričaju o Jamesu Rodriguezu...

Santos je nazvao kolumbijskog izbornika Josea Pekermana i čestitao mu 'u ime cijele Kolumbije', kako je objavio putem Twittera. Isto tako je Santos objavio vlastitu fotografiju u dresu kolumbijske reprezentacije uz poruku da je momčad 'donijela veliko zadovoljstvo' zemlji.

Pobjedu Kolumbijaca slavi i napadač njihove reprezentacije Radamel Falcao koji je zbog teške ozljede koljena koja datira još iz siječnja bio prisiljen propustiti nastup na Mundijalu.

'Povijesno. Prvi put da se naša reprezentacija plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Hvala Bogu na tome', poručio je Falcao, također putem Twittera.

James Rodriguez, 22-godišnji nogometaš Monaca, bio je strijelac u sve četiri utakmice u dresu Kolumbije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, te je s pet pogodaka vodeći strijelac smotre.


'James je bio esencijalni igrač naše selekcije. On je naš ključni igrač. Zadivljujuće je kako tako mladi igrač nema nikakvih problema s preuzimanjem odgovornosti. Imao sam i ranije u svojim momčadima izvanredne nogometaše, elitne igrače vrlo visoke tehničke razine. Kod Jamesa sam uočio njegov izniman talent i znao sam da mogu na njemu graditi našu momčad. Tehnički je darovit igrač koji razumije što od njega očekujem. Posjeduje sve atribute za vrhunskog igrača svjetske klase. Naši igrači su bili dobri na svim pozicijama, ali on nam je stvarno dao jako puno. Vjerovao sam da će ovo biti njegov Mundijal, u to nikada nisam sumnjao,' izjavio je izbornik Jose Pekerman.

'Ovo je povijesni uspjeh. Uvijek sam želio zabiti na Maracani. Zabio sam dva gola i mogu reći da je to ostvarenje sna. Nisam u stanju uopće sada razmišljati o vlastitom učinku. Možda tek na kraju prvenstva,' kaže pak James.

'Sretan sam što smo pobijedili i prošli dalje. Urugvajci su igrali s puno igrača iza lopte. Trebali smo se puno kretati u napadu. Svakoj sljedećoj utakmici moramo pristupiti kao da nam je zadnja i dati sve od sebe. Znamo da će nam sada biti sve teže i teže, ali vjerujemo da možemo otići daleko u turniru,' najavio je Rodriguez.

Kolumbija će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina Brazila u petak.

Monacov ofenzivni veznjak u izjavi za Cadena Cope je rekao nešto i o svojoj klupskoj budućnosti.

'Volio bih jednog dana zaigrati u Španjolskoj. To je moj san, jer španjolska liga je najbolja na svijetu. Koji klub? Radije bih u Real Madrid nego u Barcelonu!'