EUROPSKA LIGA - POLUFINALE

Falcao potopio Villarreal, Cardozo slomio Bragu

28.04.2011 u 23:24

Bionic
Reading

U prvim polufinalnim utakmicama Europske lige pobjede su upisale domaće momčadi. Porto je razbio Villarreal (5:1), dok je do minimalne prednosti stigla Benfica protiv Brage (2:1)

Nitko nije mogao predvidjeti takav potop 'žute podmornice'. Villarreal je slovio za prvog favorita natjecanja, ali izgleda da neće vidjeti Dublin i finale Europske lige (18. svibnja).

Za Španjolce je u prvih 45 minuta sve izgledalo sjajno, iako su se glavni golgeteri Nilmar i Rossi napromašivali. No u posljednjim trenucima prvog dijela za gostujuće slavlje je zabio Cani.

Nakon odmora, momčadi kao da su zamijenile uloge. Porto je postao goropadan, a Villarreal neprepoznatljiv. Kolumbijac Falcao je postao nerješiva zagonetka za goste te im je uvalio četiri od pet golova svoje momčadi u drugom dijelu (49-11m, 67, 75, 90). Još jedan je dodao Guarin (61).

Uzvrat je za tjedan dana u neosvojivoj tvrđavi El Madrigal, ali teško da će Španjolci nadoknaditi čak četiri pogotka zaostatka.

Spomenimo da je s ova četiri pogotka Falcao stigao do 15 golova u Europi ove sezone te je izjednačio rekord Jurgena Klinsmanna koji je u sezoni 1995/96. zabio isto toliko za Bayern u Kupu UEFA.

Falcaov gol za 3:1


U okršaju dvaju portugalskih klubova, Benfica je zasluženo došla do pobjede od jednog gola razlike koji joj ne jamči nimalo miran uzvrat.

Domaćin je bio bolji, iako ni gosti nisu bili bezopasni pa je 2:1 realan omjer snaga na travnjaku. Za Benficu su mrežu zatresli Jardel (50) i Oscar Cardozo (59), a za Bragu je pogodio Vandinho. Uzvrat je također za tjedan dana.

Cardozo je zabio golčinu za Benficu