DONIO NASLOV PORTU

Falcao: Ovo je moj najveći pogodak u karijeri

19.05.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Porto je postigao 44 pogotka, a od toga 'novi Zamorano', kako je Kolumbijca Falcaa nazvao Goran Vlaović – 18! I taj posljednji u nizu bio je zlatan, taj let i trzaj glavom kakav smo već vidjeli ove sezone od tog 25-godišnjeg napadača donio je Portu peti europski trofej u povijesti

Sinoć u Dublinu Porto je još jednom, 93. put u 132 utakmice koliko su odigrali u gotovo stogodišnjoj povijesti, nadjačao Bragu 1:0. Falcao je za Porto ono što je za Barcelonu Messi, a za Manchester Wayne Rooney. Čovjek koji vrijedi zlata, koji odlučuje utakmice.

– Falcao je još jednom pokazao što čini rasnog strijelca – našao se na pravom mjestu u pravom trenutku. I njegova je reakcija ponovno bila fantastična – rekao je nakon finala na mjestu događaja Mladen Karlogan.

A Falcao je rekao:

'Naravno da je ovo najveći gol u mojoj karijeri. Vjerovali smo u sebe iako je Braga za nas bila jako nezgodna. Sada nema više velikih riječi, idemo slaviti'.


Nama se veći dio sezone više sviđao drugi Portov napadač Hulk. Ali, on je na desnoj strani jučer na samom startu pokazao klasu, ali nije odigrao kao da vrijedi 100 milijuna eura koliko za njega traži predsjednik Porta.

Dva trofeja su stigla na Dragao (Europska liga i prvenstvo Portugala), treći je moguće osvojiti u nedjelju u finalu portugalskog kupa. Nakon Josea Mourinha i dvije grande sezone 2002./2003. i 2003./2004., eto, 'mali Mourinho' Ande Villas Boas ponovno je Porto vratio u orbitu.

'Braga je dala sve što je mogla. Sudac je bio na strani većeg i jačeg Porta. Sapunaru je trebao biti isključen. Ali, velikima se ponekad progleda kroz prste. No, svi u Bragi mogu biti ponosni, ipak je, smatram, Porto jedna od najboljih europskih momčadi', rekao je Mladen Karlogan.