BIATLON

Fak drugi na dohvatnoj utrci u Antholzu

19.01.2013 u 17:45

Bionic
Reading

Hrvatski biatlonac Jakov Fak, koji nastupa za slovensku reprezentaciju, osvojio je sjajno drugo mjesto na dohvatnoj utrci Svjetskog kupa u talijanskom Antholzu

Mrkopljanin je dan ranije u sprintu bio treći s 20 sekundi zaostatka, što mu je donijelo odličnu startnu poziciju u dohvatnoj utrci. Fak je to znao iskoristiti i na koncu je čak i popravio plasman u odnosu na sprint. Ispred njega je završio samo Rus Anton Šipulin koji je bio najbolji i u petak.

Hrvat sa slovenskom putovnicom je imao jedan promašeni hitac, a za Šipulinom je zaostao 22.6 sekundi. Treće je mjesto pripalo Austrijancu Danielu Mesotitschu. Fak je novim plasmanom na postolje, šestim ove sezone, napredovao na peto mjesto u ukupnom redoslijedu.

Hrvatski biatlonac Jakov Fak, koji nastupa za slovensku reprezentaciju, bio je iznimno zadovoljan osvojenim drugim mjestom u dohvatnoj utrci Svjetskog kupa u talijanskom Antholzu.

'Jako sam sretan što sam ponovno na postolju. Posljednji krugovi bili su iznimno naporni. No, kada shvatite da je postolje nadomak skije, onda iz sebe izvučete svu "rezervnu" snagu', rekao je Fak nakon utrke, te otkrio što ga je osim postolja guralo prema cilju.

'Nije gotovo dok ne prođete ciljem. Kada imate Martina Fourcadea (trostruki svjetski prvak iz 2012. godine) na leđima, ne možete biti opušteni i morate izvlačiti samo najbolje iz sebe', zaključio je hrvatski Slovenac.