NAJBOLJI ODGOVOR

Evo što nam je Halilović rekao o Čačićevu ignoriranju

27.03.2016 u 10:16

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Budimpešti je odigrala drugu pripremnu utakmicu u ovoj fazi priprema za Euro 2016 u Francuskoj. Nakon pobjede nad Izraelom u Osijeku, ovog puta Čačić je 'izvukao' skromnih 1:1 s Mađarskom

Izbornik Ante Čačić nakon četiri pobjede, doživio je i prvi remi otkad je preuzeo klupu hrvatske reprezentacije. Naravno, nakon rezultata, ali i igre kojom su se naši igrači predstavili u Budimpešti, posebice u drugom dijelu, vjerujemo da izbornik Čačić neće baš mirno spavati.

Jer znalo se puno puta ćuti, kada treneri ili izbornici promijene puno igrača, da se igra - raspala. No ovog puta to nije bio slučaj jer Čačić je promijenio samo jednog - i to u 75. minuti uvevši Darija Srnu. Doduše, Čačić nije ni imao puno za mijenjati - jer na klupi su mu bili još - od igrača - Dejan Lovren i Alen Halilović.

A uoči ove akcije Čačić je nekoliko puta naglašavao kako je mali broj igrača zvao samo da onima na koje računa - pruži solidnu minutažu. I zato je nejasno, zašto je uveo samo Srnu, a ne i ostalu dvojicu. Tim prije, što se Alen Halilović zagrijavao cijelo drugo poluvrijeme.

Međutim, najžalosnije jest to što su sada neki prstom uperili u mladog nogometaša, pokušavši ga prikazati kao remeteći faktor. Jer pred novinarima se nisu zaustavili ni odgovarali ni Lovren (op.a. koji također nije dobio priliku), ni Mandžukić...

'Istina je da sam prošao pokraj novinara i da nisam želio ništa komentirati. Međutim, ne zato što sam bio ljutit. Već zato što bi bilo nekorektno da nešto govorim, kada nisam bio na terenu. A što se odnosa s izbornikom tiče, apsolutno se ništa nije dogodilo jer on je taj koji odlučuje. Meni je čast što sam dio ove momčadi i sretan sam što sam bio među kandidatima za ove dvije utakmice', rekao je za tportal.hr Alen Halilović, koji je i ovom reakcijom dokazao da sazrijeva i da vrlo brzo prihvaća poruke 'surovog' profesionalizma.

Žalosno je jedino ako Alen, koji će u lipnju napuniti tek 20 godina i još uvijek odrasta, u igračkom ali i ljudskom smislu, na taj način treba dobiti poruku.

Jer 30-tak minuta iz Osijeka protiv Izraela, a koje nisu bili ništa lošije od nečijih tuđih, ne smiju bili eliminirajuće i ne smiju poništiti sve ono dobro što je pružao u jednoj od najjačih liga svijeta cijele sezone.