RAZLOZI POSRTAJA

Evo što kažu očajni Slovenci nakon bolnog prizemljenja!

20.01.2015 u 08:30

Bionic
Reading

Slovenska rukometna reprezentacija doživjela je svoj prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Kataru od domaćina 31:29

Nakon uvodnih pobjeda protiv Čilea i Bjelorusije, naši susjedi su prizemljeni u utakmici protiv Katarana. Poraz je to koji je Sloveniju gotovo sigurno bacio na treću poziciju u skupini (možda i četvrtu u slučaju poraza od Brazila) te joj time donosi znatno težeg suparnika u osmini finala (prijeti joj i Hrvatska).

'Očito nas je zavarala kvalitetna predstava protiv Bjelorusije, jednostavno protiv Katara nismo bili pravi. U početku nismo dobro reagirali u obrani, a kada smo to popravili u nastavku, zakazali smo u napadačkom dijelu. U završnici smo imali priliku, ali nas je pokopala glupa agresivna igra. Takvom igrom nije se mogao pobijediti domaćin prvenstva. Napravili smo previše tehničkih pogrešaka i propustili smo previše čistih situacija', rekao je izbornik Boris Denič koji nije spomenuo, kako pišu slovenski mediji, 'kontroverzno suđenje'.

'Nismo znali razviti svoj način igre. U prvom poluvremenu smo bili premalo agresivni, bez energije. No poraz nije fatalan, još možemo ostvariti zacrtane ciljeve', rekao je najbolji strijelac slovenske reprezentacije na SP-u Dragan Gajić.

'Svaki domaćin prvenstva je iznimno opasan, kao i Katar koji je okupio kvalitetnu momčad. Uništio nas je Rafael Capote (12 golova) kao i obrana koja je bila slaba u prvom dijelu', jasan je bio David Špiler.

'Kada Slovenija izgubi, nitko ne zaslužuje pohvale', kratak je bio Jure Dolenec, prvi strijelac Slovenaca na utakmici s osam golova.

Slovenija je poražena u završnici