VAŽAN FAKTOR

Evo što je toliko oduševilo i učinilo ponosnim Davora Šukera

05.08.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Tri hrvatska kluba izborila su plasman u četvrto pretkolo europskih natjecanja, na čemu im je čestitao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker

Hrvatski prvak Dinamo s četiri je čiste pobjede u četiri utakmice osigurao još jednu europsku jesen, a preostaje mu pokušati preskočiti i posljednju prepreku na putu do još jednog nastupa u elitnoj Ligi prvaka.

Hajduk je impresionirao s dvije uvjerljive pobjede protiv ukrajinske Oleksandrije, a odličan posao napravila je i Lokomotiva koja je gostujućom pobjedom izbacila ukrajinsku Vorsklu.

Posustala je tek Rijeka koje je u izjednačenom okršaju s jakim turskim Istanbul Basaksehirom izgubila zbog manje golova u gostima.

'Nogomet je vrlo važan faktor u našem društvu i zato je važno što se osim uspjesima reprezentacije možemo zajedno veseliti i uspjesima naših klubova u Europi. Možemo biti ponosni na ono što su do sada ostvarili hrvatski klubovi u europskim natjecanjima. Dinamo će desetu godinu zaredom provesti igrajući skupinu Lige prvaka ili Europske lige, čime se uistinu malo klubova može pohvaliti, što dokazuje koliko Modri imaju stabilnu i dugoročno kvalitetnu sportsku strategiju', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker za službenu internet stranicu hns-cff.hr

'Hajduk i Lokomotiva oduševili su nas s dva sjajna rezultata jer ukrajinska liga je vrlo jaka, u financijama i insfrastrukturi teško se možemo mjeriti. Radi se o impresivnim pobjedama i vrlo važnima za rejting hrvatskih klubova na čemu im čestitam. Žao nam je svima Rijeke koja je imala nesreću sa ždrijebom u kojem je dobila vrlo teškog protivnika za ovu fazu natjecanja, ali je svejedno bila na gol do prolaska. U nogometu je nekada tako, u dvije utakmice morate imati i malo sreće, ali važno je što Rijeka u kontinuitetu djeluje i funkcionira stabilno, čvrsto i planski. Dinamu, Hajduku i Lokomotivi želim dobar ždrijeb i puno sreće i uspjeha u daljnjim utakmicama, bilo bi uistinu sjajno da cijelu jesen gledamo tri naša kluba u europskim natjecanjima', poručio je Šuker.

'Neka i ovi uspjesi budu jedan doprinos proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koje danas s ponosom slavimo', zaključio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.