MOŽE LI BOLJE?

Evo što je rekao ruski izbornik nakon gaženja Hrvatske

11.09.2017 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon uvjerljive pobjede protiv Hrvatske (101:78) u Rusiji je zavladala euforija, ali je njihov izbornik Sergej Bazarevič čvrsto na zemlji

Ruski mediji smatraju kako je ovo najbolja utakmica Bazareviča na klupi reprezentacije, a čak idu tako daleko da analiziraju može li njegova momčad do zlata preko Španjolske s kojom se mogu susresti tek u finalu. No za razliku od euforičnih novinara Bazarevič gleda samo prema četvrtfinalu.

'Ne postoje granice za savršenstvo. Tek smo u četvrtfinalu. Pobijedili smo, jer igrači vjeruju u ovo što radimo. Jako mi je drago  što smo bili psihološki jaki i stabilni svih 40 minuta. Na tome smo radili, ali to nam ne uspijeva uvijek', rekao je Bazarevič.

  • +29
Eurobasket: Hrvatska - Rusija, osmina finala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

'Ne znam je li ovo naša najbolja utakmica, ali svejedno se nadam da imamo mjesta da poboljšamo igru. Jasno je da se ne može ispuniti sve dogovoreno, ali ostvarili smo većinu.'

Rusiju čeka Grčka.

'Još ih nisam vidio. Želimo kroz turnir prolaziti postupno. Grčka je dobra momčad, ona je to pokazala. U skupini možda nisu izgledali sjajno, ali imaju iskustva u ovakvim ključnim utakmicama.

O Hrvatskoj Bazarevič nije previše pričao, možda i on smatra da o našoj reprezentaciji ne treba previše trošiti riječi. Sve se ionako vidjelo na parketu.