DRAMA U DORTMUNDU

Evo što je princ Albert II ljutito poručio nakon bombaškog napada

12.04.2017 u 14:16

Bionic
Reading

Princa Alberta II od Monaka i njegovu pratnju šokirao je bombaški napad u Dortmundu, za koji je doznao u hotelu dok se spremao otići na utakmicu. Ubrzo je donesena odluka da će se utakmica igrati za manje od 24 sata, a to je razljutilo princa Alberta

Naime, u razgovoru za RTL televiziju princ Albert II od Monaka poprilično je ljutito rekao:

'Sport ne smije postati talac luđaka i ne postoje riječi kojima bismo opisali te neuravnotežene ljude dok čekamo informacije o pravim motivima napada', kazao je princ Albert II, kojem njemačka policija nije dala ni da na minutu napusti hotel u kojem je bio smješten.

>> Nakon bombaškog napada domaćin je svojom odlukom iznenadio navijače Monaca

Kada je u pitanju odgoda utakmice na srijedu u 18.45 sati, princ Albert II je bez dlake na jeziku kazao:

'Jednostavno nemam riječi, ovo je strašno. Sve ovo nema veze s nogometom. Naravno da nije najbolje rješenje igrati svega dan nakon incidenta ovakve veličine', dodao je princ Albert II.

Nema sumnje da bi to možda bilo najbolje rješenje jer su svi igrači još uvijek u šoku, ali isto tako na ovaj način poslana je poruka teroristima da neće uspjeti pokvariti ovo elitno natjecanje.

Čelni ljudi Uefe i oba kluba brzo su se nakon bombaškog napada uspjeli dogovoriti da nema smisla odgađati utakmicu za neki drugi termin u danima koji dolaze. Dodajmo još da su ipak igrači Borussije Dortmund puno više uzdrmani jer je tijekom spomenutih eksplozija zbog pucanja stakla na autobusu Borussije Dortmund teže ozlijeđen španjolski branič Marc Bartra te je odmah prevezen u bolnicu kako bi mu bili uklonjeni komadi stakla iz ruke, a slomljena mu je i kost u šaci. Taj prizor, kada je Bartra krvario, svim se igračima Borussije urezao u sjećanje…