MAXTV DERBI TJEDNA

Evo što je Olmo poručio Fenerbahčeu usprkos zaradi Dinama od 13 milijuna eura i ispisivanju povijesti

28.11.2018 u 10:26

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama, koji su u prva četiri kola Europske lige upisali četiri pobjede te se tako plasirali u eliminacijsku fazu ovog natjecanja, otputovali su u Istanbul te će u četvrtak (Arenasport 3 - MAXtv, 19:00) u sklopu 5. kola gostovati kod Fenerbahčea

Nakon što su nogometaši Dinama u prošlom kolu Europske lige nadigrali Spartak iz Trnave na krcatom Maksimiru 3:1 opušteno su krenuli prema Istanbulu. Bit će to prva europska utakmica ove sezone u kojoj nema pritiska… Ionako je ova generacija napravila povijesni uspjeh jer je nakon punih 49 godina izborila proljeće u Europi, a treba reći kako je u blagajnu već sjeo lijep iznos. Naime, za kvalifikacije za Ligu prvaka te sjajne igre i pobjede u Europskoj ligi Dinamo je zaradio više od 13 milijuna eura.

MAXTV DERBI TJEDNA

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

'Želimo potvrditi prvo mjesto u grupi još jednom pobjedom u Europskoj ligi. Svi su igrači na raspolaganju, osim Majera i Marina, koji idu s nama na put. Fenerbahče je drugi, imaju i dalje svojih problema u prvenstvu, a gledali smo nekoliko njihovih zadnjih utakmica. Ova utakmica za njih sigurno puno znači i stadion će biti dobro popunjen. Ali imamo mi svoje adute te svakako idemo po pobjedu u Istanbul', kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Dvoboj Fenerbahčea i Dinama započet će u 18 sati i 55 minuta po srednjoeuropskom vremenu, a sudit će 44-godišnji Austrijanac Robert Schoergenhofer

Mladi španjolski vezni igrač Dani Olmo, za kojeg su zbog sjajnih igara interes pokazali njegov matični klub Barcelona te još nekoliko nogometnih velikana (neće ga dati za manje od 25 milijuna eura), kratko je rekao:

'Znamo da će biti teško u Turskoj. Imaju dobru atmosferu na stadionu, dobra su ekipa. No mi vjerujemo u sebe, idemo pobijediti u ovoj utakmici. Mislim da Dinamo može dobiti svih šest susreta u grupi Europske lige, ali idemo sada prvo po nova tri boda', najavio je 21-godišnji Dani Olmo koji je bio je i strijelac četvrtog pogotka u uvjerljivom trijumfu Dinama (4:1) protiv Fenerbahčea 20. rujna na Maksimiru.

Samopouzdanje ovog mladog igrača, koji je kao 16-godišnjak na iznenađenje mnogih u svojoj domovini odučio doći u zagrebački Dinamo, očito je na vrhuncu.

Utakmica Fenerbahče - Dinamo bit će odigrana na stadionu Šukru Saracoglu, čija je posljednja obnova dovršena 2006. godine, a kapacitet povećan na 47.800 sjedećih mjesta.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Raspored svih utakmica Dinama u skupini D Europske lige (Arenasport):

  • 20. rujna: Dinamo - Fenerbahče 4:1
  • 4. listopada: Anderlecht – Dinamo 0:2
  • 25. listopada: Spartak T.- Dinamo 1:2
  • 8. studenog: Dinamo – Spartak T. 3:1
  • 29. studenog: Fenerbahče - Dinamo
  • 13. prosinca: Dinamo - Anderlecht
  • +11
Europska liga, skupina D: Dinamo - Spartak T. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL