samo jedan čovjek dobio 'plus'

Velika istina majke odbjeglog talenta; otkriva tko je krivac zašto je njen sin napustio Dinamo

14.11.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Mladi 17-godišnji nogometaš Ajdin Hasić proteklih je tjedana bio u središtu pozornosti jer, prema riječima čelnika Dinama, na nekorektan je način iskoristio 'manevarski prostor', a od dva ugovora koja je dobio na kućnu adresu, potpisao samo onaj raskida ugovora

'Možda je nespretno da sada izvlačim ime Ajdina Hasića, ali na moje inzistiranje zadržali smo ga u klubu. Neki su ga htjeli maknuti, ali ja sam tražio da ga se zadrži. Prije tri godine su mu htjeli dati slobodne papire. Eto, sada je dobio slobodne papire zbog nečije pogreške. Ali sada više na to ne mogu utjecati', prošlog tjedna u razgovoru za tportal rekao je Fabijan Komljenović.

>> Fabijan Komljenović iskreno o epizodi u Dinamu i problemima; dotakao se Bišćana i Armade

Naime, bivšeg igrača 'modrih' a potom i trenera u mlađim uzratsima maksimirskog kluba, koji je od listopada sportski direktor ljubljanske Olimpije, Komljenovića, upitali smo kako je došao do te funkcije, a odgovor je bio - radom i sjajnim rezultatima u tim Dinamovim kategorijama.

Na njegov račun stigla je i pohvala majke spomenutog mladog nogometaša, Ajdina Hasića, oko kojeg se lome koplja i zbog kojeg je Zdravko Mamić iz Međugorja putovao u Banoviće, samo kako bi nagovorio obitelj da se 'odbjegli' Hasić vrati u Dinamo. Međutim, prema priznanju majke Sazbere Hasić, a koje je dala Sportskim novostima, to se neće dogoditi.

'Više stvari nam je smetalo, ali najveća stvar koja nam je smetala jest ta da se nama stalno sugeriralo da Ajdin potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću, govoreći nam neprestano da će Ajdin imati kompletnu zaštitu i brigu o Dinamu ako pristanemo potpisati za dotične menadžere. Mi na to nismo htjeli pristati i to je jedan od osnovnih razloga zbog čega smo otišli iz Dinama. Dakako, uz činjenicu da u klubu nisu vjerovali u naše dijete kao igrača', između ostalog rekla je Ajdinova majka.

Iako je u Dinamu proveo nekoliko godina, Hasićeva obitelj ne smatra se dužnim 'modrom' klubu.

'Dinamo nas nije zadužio, već su nas zadužili samo pojedini ljudi iz Dinama, poput Fabijana Komljenovića, zbog kojeg smo ostali u klubu, te Marijan Vlak, sadašnji sportski direktor Dinama, po čijem prijedlogu nam je Dinamo dao ove primjerke sporazumnog raskida ugovora i zato ovim putem tim ljudima, kao i Ajdinovim dosadašnjim trenerima, želimo iskreno zahvaliti. Jer da nam Vlak nije dao ove raskide ugovora, Ajdin bi još uvijek bio igrač Dinama', pomalo sarkastično, na konto sadašnjeg Dinamovog sportskog direktora, osvrnula se majka igrača.

Prošlog tjedna kao bomba odjeknula je vijest kako se Dinamov Izvršni odbor odrekao Tomislava Svetine. Razlog otkazu nikead nije spomenut, no nagađalo se kako bi poovod toj odluci mogao biti upravo propust u ovom slučaju, no očito je da sada već bivši Dinamov direktor s tim slučajem nije imao nikakve veze.

'Mi gospodina Svetinu praktički ni ne znamo. Vidjeli smo ga svega nekoliko puta u prolazu, u klubu. Što se pak pregovora oko raskida našeg ugovora , sve smo pregovarali sa sportskim direktorom Vlakom', zaključila je majka Sazbera Hasić.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.