ANALIZA ASA

Evo s kojim igračem Reala u paru Modrić najbolje funkcionira!

13.05.2013 u 11:10

Bionic
Reading

Španjolski AS objavio je članak o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Luki Modriću i njegovom doprinosu Real Madridu u završnici sezone

Tako u članku, u kojem se najviše piše o suradnji s Xabijem Alonsom. Između ostalog piše:

'Nedostaje mu treninga i samopouzdanja. Mora bolje upoznati suigrače. Nedostaje mu jako puno stvari. Modrić je poput djeteta koje tek uči', tako je zborio trener Rela Jose Mourinho prošle godine u listopadu.

'Nekoliko mjeseci kasnije Hrvat je eksplodirao na travnjaku i postao ključan igrač u sredini terena zajedno s Xabijem Alonsom', piše AS, te nastavlja:

Xabi i Modrić su ove sezone zaigrali zajedno u šest utakmica, a momčad je u tih šest susreta ostvarila pet pobjeda i jedan remi! U prosjeku je zabijala 3.5 pogotka po susretu, a primala svega 0.6 (prosjek za cijelu sezonu je 1.1). Utakmica na Old Traffordu bila je prekretnica za hrvatskog reprezentativca. Nakon pogotka i prolaska Reala, Modrić je od narednih 15 utakmica odigrao njih 12. U posljednjih je 10 susreta odradio čak 86 posto od maksimalne minutaže, te je već osmi igrač Reala po broju minuta provedenih na travnjaku', piše As.

'Za razliku od suradnje s Xabijem, Modrić u veznom redu sa Samijem Khedirom bilježi omjer od četiri pobjede i jednog poraza, s Michaelom Essienom tri pobjede i dva remija, dok je s Joseom Rodriguezom i Casemirom odigrao dosada samo jednu utakmicu.'

'Statistički gledano Modrić u kombinaciji s Xabijem Alonsom donosi Real Madridu najbolje rezultate...', stoji u tekstu španjolskog AS-a.

Vjeruje se da će u petak, kada je na rasporedu finalna utakmica Kupa kralja između Reala i Atletica, Modrić krenuti od prve minute, zajedno s Xabijem Alonsom.