GLAS NARODA

Evo razloga zbog kojih Šuker mora ODMAH dati ostavku!

27.11.2014 u 14:33

Bionic
Reading

S posljednjih nekoliko poteza predsjednik HNS-a Davor Šuker dokazao je kako ga nije previše briga za probleme u kojima se našao hrvatski nogomet. Zbog njegovog konstantnog ignoriranja medija te hvatanje u koštac s problemima sve je više onih koji traže njegovu ostavku. Jesu li posljednji događaji razlog za njegovu ostavku ili tek razlog za njegovo čvršće djelovanje?

Na community portalu Tribina.hr korisnik akicoach napisao je analizu pod naslovom 'Marioneta, pijun ili našminkana maskota?' u kojoj je iz svog kuta napisao što misli ovom problemu. Naravno, svakako se isplati pročitati i ostale analize na Tribini.hr. Rezultati ankete sve govore (na dnu članka)...

'Marioneta, pijun ili našminkana maskota


Što je i tko Davor Šuker?! Nekada kralj nogometa, sinonim Hrvatske države, zlatna kopačka Svijeta, top golgeter Europe, a što je danas? predmet sprdnje i pljuvanja u svojoj Domovini, u kojoj se očito dobro okoristio za vrijeme svoje karijere.

Prije kao nogometaš Dinama (jer Osijek nikada nije ni gledao kao svoj klub), kao član Vatrenih, a sada kao predsjednik HNS-a. Što reći o čovjeku koji je nakon 2 mjeseca što je potpisao za Dinamo još krajem 80-ih i prešao iz Osijeka, nakon što je zabio preko 79 golova za NK Osijek u Jugoligi objavio OVAKAV INTERVJU! Znači: 20 godina živio u Osijeku koji mu je sve dao i on izjavi, ostat će mi Osijek drag kao grad ali ja sam ipak purger??? samo 2 mjeseca nakon što je došao u Dinamo, a Zagreba prije toga nije nikada vidio!!

Da ne spominjem kako dok je igrao u Sevilli i Realu u svoj rodni grad, barem da posjeti svoje roditelje nije dolazio po 2 godine i više, da ne kažem kako je valjda jedini bivši nogometaš Osijeka koji nikada nije klubu poklonio sportsku opremu, da ne kažem kako je svoju akademiju S9 osnovao daleko od rodnog grada i Slavonije.

Sve dalje i bliže nije vrijedno spomena ovoga čovjeka, koji je na zaprepaštenje svih Osječana prije 4 godine dobio titulu počasnog građanina grada Osijeka!

Šukera postavio Mamić? Najvjerojatnije, samo iz jednog razloga, znajući da je on "ime" u svijetu nogometa, da ne kažem 'brend', kojeg cijene svi, posebno Platini.

I naravno preko njega će lako doći do svih mogućih kriterija od Uefe, no mislim da je premalo toga Davor Veliki iskoristio.

Dobro je novinar (inače Davorov omraženi lik) Antolić objavio u jutarnjem:


"Šukerov potez jedino bi dobio smisao kad bi se nakon svega vratio u Zagreb i podnio ostavku. Ali uvjereni smo da se to neće dogoditi. Kako vodi Savez 2,5 godine mnogo se pisalo, samostalnim odlukama isticao se baš kad se trebao konzultirati, poput dogovora utakmice s Argentinom. Naravno da nakon povratka iz Milana nije više bilo riječi o Kovačevoj pričuvnoj postavi u tom susretu, kao što je najavio.

Vlatko Marković trpio je brojne kritike, ali za 13,5 godina mandata nije izostao niti s jedne važne sjednice HNS-a. A i on je bio u FIFA-inim komisijama. Šukeru nije prvi put da se IO sastaje bez njega. Nakon San Sira se nije oglasio, nakon “derbija” je odletio u Aziju. A još nedavno je mjesec dana bio u Americi, u Las Vegasu i na ostalim destinacijama. Da nije Davor Šuker, neki zaposlenici ne bi bili sigurni kako izgleda, koliko se nalazi na radnom mjestu u Vukovarskoj 269. No, zato je s karticom HNS-a ugodno putovati svijetom."

Njegova odgovornost potpuna je, nikakvih reakcija nije bilo ni poslije Italije, ni poslije HNL derbija, nikada. Šuker glumi Mamića? Ili ga Mamić savjetuje da ne priča? Pa ako ga već glumi neka onda ponekad otjera u pm nekoga, kad je toliki frajer?!

Cijelu analizu pročitajte OVDJE.