NIJE PORAZ, NEGO POREZ

Evo novog razloga da Bilić dobije 'cipelu' u Lokomotivu

06.04.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Bivšem hrvatskom izborniku, a sada treneru moskovskog Lokomotiva, Slavenu Biliću nikako da se osmjehne sreća. Osim što njegovom klubu ne ide prema očekivanjima, sada se protiv njega, ali i ostalih stranih trenera 'okrenuo' i Ruski nogometni savez. Naime, klubovi će od lipnja za strane trenere morati uplaćivati porez

Ruski nogometni savez (RFU) donio je odluku prema kojoj će ruski klubovi koji imaju stranca za trenera morati platiti poseban porez.

'Počevši od 1. lipnja, bilo koji premierligaški klub čiji trener nije ruski državljanin mora platiti jednokratnu pristojbu u visini od pet milijuna rubalja (122.000 eura). Klubovi iz druge lige moraju platiti 2.5 milijuna rubalja (61.400 eura)', stoji u priopćenju RFU-a na njihovoj web-stranici.

Ovo se pravilo primjenjuje i na trenere koji imaju dvojno državljanstvo, a novac će biti investiran u razvoj mladih nogometnih talenata u Rusiji.

Devet od 16 trenera ruskih prvoligaških klubova su rođeni izvan Rusije, a među njima je i hrvatski trener Lokomotiva Slaven Bilić

Podsjećamo da je i ruski nacionalni izbornik također stranac, a riječ je o Talijanu Fabiju Capellu koji je u srpnju prošle godine na tom mjestu zamijenio Nizozemca Dicka Advocaata.