DEBITIRAO I ADEMI

Evo kako je Zagrepčanin golčinom spasio Makedonce od blamaže!

10.10.2014 u 11:03

Bionic
Reading

Nakon što je gubila 2:1 na poluvremenu, reprezentacija Makedonije uspjela se vratiti u utakmicu drugog kola skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. protiv Luksemburga. U makedonskom dresu debitirao je i Dinamov zadnji vezni Arijan Ademi (odigrao je solidno svih 90 minuta), a Agim Ibraimi, igrač Maribora, zamijenjen je na poluvremenu upravo strijelcem odlučujućeg pogotka Besartom Abduraimijem, igračem Lokerena rođenim u Zagrebu

Portal Ekipa javlja kako je u stotoj službenoj utakmici makedonske reprezentacije Luksemburg dobro namučio domaćina. Nakon vodstva domaćih pogotkom Trajkovskog u 18. minuti, gosti su preokrenuli na 2:1 u završnici prvog poluvremena. Makedonija se vratila pogotkom Adisa Jahovića s bijele točke (bivši igrač Rijeke), a presudio je Besart Abdurahimi eurogolom u drugoj minuti sudačke nadoknade za važna tri boda.

Podsjetimo, 24-godišnji Abdurahimi je kao rođeni Zagrepčanin stasao u NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici gdje je u prvoj momčadi (obožavao ga je Ćiro Blažević!) igrao od 2008. do 2014., kada je posuđen u izraelski Hapoel Tel Aviv. Tako ispada kako je bivša mlada zvijezda kluba iz Kranjčevićeve spasila Makedoniju velike blamaže. Inače, Abdurahimi je igrao za sve mlađe selekcije Hrvatske, ali očito je shvatio kako će teško ući u seniorski sastav. Sada u dresu Makedonije, gdje su mu rođeni roditelji, zabija golove i uživa status zvijezde.

Dodajmo kako su Makedonci u prvom kolu doživjeli debakl na gostovanju protiv Španjolske 5:1 pa su morali pobijediti Luksemburg kako bi uhvatili priključak sa Slovačkom i Ukrajinom. No u ovako jakoj skupini šanse za prolazak na EP su im vrlo male, pogotovo nakon iznenađujuće pobjede Slovačke nad Španjolskom.